Ahududulu Rulo Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu Rulo Pasta3 yumurta akı 1 kahve fincanı tozşeker 5 yumurta sarısı 1 kahve fincanı un 400 gr ahududu Pudraşeker Krema için 125 ml meyve suyu 1 yumurta sarısı 2 çay kaşığı hazır toz puding 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çay kaşığı un 75 gr tuzsuz tereyağı 2 çay kaşığı ahududu likörü Ahududulu rulo pasta: Yumurta aklarını mikserde iyice çırpın 2 çorba kaşığı şekeri ilave edip çırpmaya devam edin Yumurta sarıları ve kalan şekeri başka bir kasede çırpın Yumurta aklarını yumurta sarılı harca ekleyin Unu ilave edip çırpın Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın Üzerini spatula ile düzeltin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Krema için, meyve suyunu küçük bir tencerede ısıtın Yumurta sarısı, şeker, un ve hazır toz pudingi ayrı bir kapta karıştırın Sıcak meyve suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin Karışımı tencereye alıp 1 dakika süreyle sürekli karıştırırak pişirin Ocaktan alın ve tereyağının yarısını ekleyip çırpın Kremayı ateşten alıp karıştırarak ılıtın Kalan tereyağı ve vişne likörünü ilave edip tereyağı eriyene kadar çırpmaya devam edin Pandispanya hamurunu fırından çırakıp ters çevirerek başka bir yağlı kağıdın üzerine alın Üzerine kremayı yayıp spatula ile düzeltin Ahududuları kremanın üzerine serpin Pandispanyayı yağlı kağıdın yardımıyla rulo şeklinde sarın Üzerine bolca pudraşeker serpin Servis yapın |
|