Şeftalili Ve Ballı Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Ve Ballı Kek500 gr un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı yenibahar 1 su bardağı şeftali püresi 1 kahve fincanı krema 1 kahve fincanı bal 2 damla vanilya esansı 180 gr tereyağı 1 buçuk su bardağı tozşeker 3 yumurta Üzeri için 250 gr krem peynir 1 su bardağı pudraşeker 1 çay bardağı şeftali püresi 1 çorba kaşığı bal 1 tutam yenibahar 2 su bardağı krema Şeftalili ve ballı kek: Un, kabartma tozu, tarçın, tuz, zencefil ve yenibaharı bir kapta harmanlayın şeftali püresini tavada suyu çekene kadar pişirin Krema, bal ve vanilyayı ekleyip karıştırın Tereyağını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin Unlu karışım ve şeftali püresini ilave edip iyice karıştırın Kek karışımını 28 santim çapında yağlanmış kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin Üzeri için, kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın Krem peynir, kremanın yarısı, şeker, şeftali püresi, bal ve yenibaharı bir kapta iyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin Keki enine ikiye bölün ve arasına krem peynirli karışımının yarısını sürün Kalan peynirli karışımı kekin üzerine düzgün bir şekilde sürün Kremayı üzerine düzgünce yayın Dilimleyip servis yapın |
|