Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı PastaPandispanya hamuru 1 çay bardağı kızılcık marmelatı İÇ MALZEME İÇİN 2 paket kremşanti 15 su bardağı süt 1 paket vanilyalı puding 2 su bardağı süt 4 veya 5 muz ÜZERİ İÇİN 1 su bardağı dövülmüş fındık Kızılcık Nane yaprakları Muzlu ve kızılcık marmelatlı pasta: Pandispanya hamurunu hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Fırından çıkardığınız kekin kağıtlı kısmı yukarıda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine ters çevirin ve rulo yaparak soğumaya bırakın Soğuyunca ruloyu açıp üzerine kızılcık marmelatı sürerek sıkıca sarın Bir parmak kalınlığında dilimleyin Vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirip soğumaya bırakın Kremşantileri 15 su bardağı süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın Pudinge ilave ederek 1 dakika daha çırpın Kelepçeli kek kalıbının çemberini pasta tabağına yerleştirin Rulo dilimleri çemberin etrafına ve tabanına dizin Kremanın yarısını kalıbın içine aktarın Muzları doğramadan bütün olarak dizin Kremanın kalanını üzerine ilave edip buzdolabında 1 gece bekletin En üste dövülmüş fındık serpiştirin Kızılcık ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|