Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalp, kek, tuzlu

Tuzlu Kalp Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Kalp Kek





2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı tulum peyniri
1 çay bardağı çörekotu


Tuzlu kalp kek:
*Dereotunu yıkayıp ince kıyın Tulum peynirini rendeleyin Yumurtaları mikserin yüksek ayarında 10 dakika çırpın Süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpın


*Dereotu ve peyniri, ardından da kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın


*Yağlayıp unladığınız fırıntepsisine hazırladığınız harcı aktarın Üzerine çörekotu serpiştirin Keki önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (Bu tarif için kek kalıbı kullanmayın)


*Fırından aldığınız keki ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra kalp şekilli kalıplarla kesip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.