Tuzlu Kalp Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Kalp Kek2 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım paket kabartma tozu 1 tutam tuz Yarım demet dereotu 1 su bardağı un Yarım su bardağı tulum peyniri 1 çay bardağı çörekotu Tuzlu kalp kek: *Dereotunu yıkayıp ince kıyın Tulum peynirini rendeleyin Yumurtaları mikserin yüksek ayarında 10 dakika çırpın Süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpın *Dereotu ve peyniri, ardından da kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın *Yağlayıp unladığınız fırıntepsisine hazırladığınız harcı aktarın Üzerine çörekotu serpiştirin Keki önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (Bu tarif için kek kalıbı kullanmayın) *Fırından aldığınız keki ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra kalp şekilli kalıplarla kesip servis yapın |
|