Vişneli Beyaz Çikolatalı Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Beyaz Çikolatalı PastaKek için 180 gr yumuşak tereyağı 200 gr toz şeker 4 yumurta 180 gr kek unu 85 gr toz badem 100 ml süt 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata Kreması için 450 ml süt 60 gr beyaz çikolata 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı çekirdeksiz vişne Üzeri için 40 gr beyaz çikolata 10~12 saplı vişne İri kıyılmış fıstık Vişneli beyaz çikolatalı pasta: Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin Un, toz badem, kabartma tozu, rendelenmiş çikolata ve sütü ekleyip karıştırın Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin Izgara teli üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın Süt, un, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişastayı tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Mikserle çırparak soğutun ve 3-4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalan kremaya çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ekleyin ve kaşıkla karıştırın Keki enlemesine ortadan ikiye kesip vişneleri ve kremayı arasına yayın Kekin üzerine ayırdığınız kremayı yayın 40 gr beyaz çikolatayı benmari usulü eritip saplı vişneleri yarısına kadar çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerinde donmaya bırakın Vişneleri kekin üzerine yerleştirip fıstık serpiştirerek servis yapın |
|