![]() |
'Yakın İlişki'ye Koruma Yok! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Yakın İlişki'ye Koruma Yok!Kadını şiddetten korumatasarısında tartışma yaratan "yakın ilişki yaşayanlar" ifadesi atıldı ![]() ![]() Tedbirler sadece resmi nikâhlılar, boşananlarve nişanlılar için geçerli olacak ![]() Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı'ndaki "birlikte yaşama" ifadesi tartışma yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() YAKINDA MECLİS'TE OLACAK Sabah'ın haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in kabine üyelerine bizzat sunumunu gerçekleştirdiği yasa taslağının yakın bir zamanda Meclis'e sevk edilerek yasalaşması bekleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() SÖMÜRÜYE 20 BİN LİRA CEZA Yasa taslağının son halindeki düzenlemelerden bazıları şöyle: Şiddete uğrayanın ve yakınlarının kişilik haklarını ihlal eden, dinleyiciyi veya izleyicilere duygusal açıdan zarar veren ifade ve görüntüleri kullanan yayın kuruluşlarına 10 bin liradan az olmamak kaydıile 20 bin liraya kadar para cezası verilecek ![]() Eşine veya çocuklarına şiddet uygulayan erkekler, hem zorunlu ruhsal tedavi alacak hem de işsizse meslek edindirme gibi kurslara yönlendirilecek ![]() Şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan birey evden uzaklaştırılacak ve müşterek konutmağdura tahsis edilecek ![]() ![]() Hâkim, şiddet uygulayan kişinin takibini, zorunlu halleri gerekçe göstererek kolluk tarafından elektronikizleme (kelepçe) yöntemiyle yapılması kararını verilebilecek ![]() ![]() Mynet ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Yakın İlişki'ye Koruma Yok!ben bu ayırımı doğru bulmuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Yakın İlişki'ye Koruma Yok!ben de doğru bulmuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- tabi bayanlar da kurtlaşmalı biraz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|