İlginç Bir Zeka Testi ! |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlginç Bir Zeka Testi !Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır? 2 Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer? 3 Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum? 4 30' u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti? 5 Bir çiftçinin 17 koyunu vardı Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü Çiftçinin kaç koyunu var? 6 Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve birde mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz Önce hangisini yakarsınız? 7 Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur? 8 3 elma vardı ikisini aldım kaç elmam var? 9 Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı? 10 Chicago' dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz Pittsburgh'da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi Cleveland' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi 20 saat sonra Philadelphia' ya vardığınızda şöförün adı neydi? Şimdi Yanıtlar 1 Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardır 2 Bir saat 3 guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat 4 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir 5 9 canlı koyun 6 Kibriti 7 Ayı beyaz olur Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzey kutbundadır 8 2 elma 9 Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi 10 Şöför sizdiniz Değerlendirme 10 doğru : Einstein seviyesi 9 doğru : Toplumla uyuşamayan psikolojik bozuk vaka 8 doğru : Mühendis 7 doğru : Üniversite öğrencisi 6 doğru : Lise öğrencisi 5 doğru : İlkokul öğrencisi 4 doğru : ilkokul öğretmeni 3 doğru : lise öğretmeni 2 doğru : Üniversite Profesörü 1 doğru : Milletvekili 0 doğru : vatandaş |
|