Kokular İçin Pratik Bilgiler- İstenmeyen Kokular İcin Pratik Bilgiler
* Buzdolabına koyduğumuz bazı meyve ve yemekterin kokusu: Buzdolabınızdaki bazı meyve ve yemeklerin kokusu öteki yemekleride sarar Küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz, istenmeyen kokuların süt tarafından emildiğini göreceksiniz
* Lahananın kokusu aslında kötü değildir Ancak pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır Tabi bunu önlemek içinde çözüm yolu var Lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek için koyduktan sonra pişirmeye başlayınız Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır
* Çeşitli av hayvanlarının ağır kokuları vardır Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir
* Sarımsak kokusu: Özellikle ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak biraz zordur Ve Belkide bir günden fazla elimizden bu koku gitmez Ama bunun pratik bir çözüm yolu vardır Avucunuza biraz tuz alınız, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovaladıktan sonra sabunla yıkarsanız elinizdeki sarımsak kokusunun gittiğini görürsünüz Soğan ve balık kokusu içinde aynı uygulamayı yapabilirsiniz İşe yaradığını göreceksiniz
* Kereviz kokusu: Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır
|