Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, bilsin, yalnız

Yalnız Allah Bilsin

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalnız Allah Bilsin

YALNIZ ALLAH BİLSİN

Büyüklerden bir zat, ahaliden para toplamak istedi, düşmana karşı tedbir almak, bazı mevkileri tamir ve tahkim için Hak bu parayı vermedi o büyük zat, bundan mahzun oldu ve ağladı Geceleyin, yatsı namazından sonra birdenbire bir adam peydahlandı ve o büyük zatın önüne bir kese içinde iki bin akçe bıraktı ve dedi
- Bu parayı dilediğiniz işe sarfediniz!
Bu meçhul insan, Ebu Amr O büyük zat parayı kabul ve ona iyi dualar etti
Sabahleyin o büyük zat, dostlarından ve yakınlarından ibaret bir kalabalık topladı, keseyi meydana çıkardı ve sevinç içinde:
- Biz, dedi; Ebu Amr hakkında çok ümide düştük dün gece bana, müslümanların kendilerini düşmana karşı müdafaa etmeleri için iki bin akçe getirdi Allah iyiliğin karşılığını versin
Birdenbire Ebu Amr'ın kalabalık içinde doğrulduğu görüldü Ebu Amr haykırdı:
- Dün gece size verdiğim para anneme aitti Annem paranın bu işe sarf olunmasına razı değildir Lütfen bana iade ediniz ki, ben de kendisne vereyim!
Büyük zat hemen elini keseye atıp Ebu Amr'a uzattı Ebu amr keseyi aldı, uzaklaştı
Yine akşam, gece, yatsı namazından sonra O büyük zat odasında bire köşeye çekilmiş düşüncede Yine Ebu amr birdenbire peydahlanıyor Yine elinde aynı kese ve kesenin içinde iki bin akçe Ebu amr parayı o büyük zatın önüne koyuyor ve fısıldıyor:
- Parayı getiriyorum ve sizden tek bir şey rica ediyorum: Bu parayı o türlü sarfediniz ki, ikimizden başka kimse birşey bilmesin Onun nereden geldiğini yalnız Allah bilsin

Veliler Ordusundan 333, Necip Fazıl Kısakürek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com