Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, otuz

Otuz Altın

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Otuz Altın

Hammad Bir zamanlar Bağdat'ın en zenginlerindendi Dünyalık adına nesi var nesi yoksa dağıttı ve Bağdat'ın en fakiri oldu

Bir gün kapısını çalarlar Evde değildir, bir müddet beklerler Tam sonra geliriz diye ayrılmak üzereydiler ki gelir Elinde yiyecekler Sofraya otururlar Yemek esnasında içeriye o ana kadar görmedikleri yabancı biri gelir bir şey söylemeden Hammad'a otuz altın uzatır Hammad'ın rengi gider, sarsılır ve:

- Almam!

- Alacaksın

Yabancı adam o kadar ısrar ederki, Hammad almayacağı konusunda herkesin duyacağı şekilde yemin eder O anda bir kadın seslenir: :

- Bakın siz şunun yaptığına ! Bugün bu yediklerinizi alabilmek için, başımdan başörtümü aldı, pazara gitti sattı, yiyecek aldı Şimdi de verilen parayı o kadar ısrara karşın kabul etmiyor, bir de üstelik almam diye yemin ediyor

Sessizlik Kadına hiç kimse cevap vermez Sessizliğin ve sıkıntının hakim olduğu bir ortamda lokmalar boğazlardan aşağı yuvarlanır yuvarlanabildiği kadar sonunda içlerinden bir dayanamaz ve sorar:

- Hem böyle bir ihtiyaç içindesin, hem de sana verilen otuz altını kabul etmiyorsun Söyleyebilirmisin neden?

- Hanımımın başörtüsünü pazara götürüp satmak için dolaşırken bir ses duydum "Bu işi bizim için yapıyorsun! Karşılığı sana tez ulaşır!" Eve dönüp o adamın bana otuz altını getirdiğini görünce, anladım ki, karşılığı geliyor Onun için kabul etmedim

Aman! Aman! Dikkat! Dikkatli ol, bir iş yaptın da karşılık bekleme Karşılık beklemek bir yana, karşılık ister gibi de durma

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com