Zaman İçinde Yitirilenler |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zaman İçinde YitirilenlerZaman İçinde Yitirilenler - Mesut Çiftçi 2009 yılı bir çay bahçesi… - Alo - Efendim - Nerdesin oğlum - Tam arkandayım Kapat geldim - Hadi gel bakalım - Merhaba - Merhaba, nerde kaldın oğlum kadın gibi bekletiyorsun insanı? Makyajını bitirdin mi bari? - Ne makyajı ya? - Kadınlar makyaj yüzünden gecikirler ya hani, onu diyorum - Bak kırıcı oluyorsun ama - Onun için uğraşıyorum zaten - Ne var? Sanki sen hiç gecikmiyorsun? - Gecikmiyorum tabi - Ya yalan söyleme muhakkak sende bir gün gecikmişsindir - Söyle bakalım seni ne zaman beklettim - Düşünüyorum, düşünüyorum, düşünüyorum … evet ya sen beni hiç bekletmedin Ama okuldayken derse hep geç kalırdın Evet evet geç kalırdın - Hasan o zaman ben okula üç vesaitle gelmek zorunda kalıyordum, sense yürüyerek geliyordun okula Yani evin okulun dibindeydi - Haaa doğru ya, hem de çok ucuzdu - Yani ? - Yani, kusura bakma dostum ya Bugün memurların eylemimi ne varmış Bize denk gelir, şans yok ya Zırta pırta eylem yapıyorlar zaten Ondan geciktim Ne yapayım yalvarayım mı sana şimdi? - Tamam tamam bir daha geç kalma yeter - Olur dostum hiç geç kalır mıyım? - Her zaman böyle diyorsun ama hayırlısı - Tamam uzatma Vedat ya Ne yapayım öpücük mü vereyim, makas mı vereyim? Ne istiyorsun? - Dedim ya bir daha geç kalma - Tamam tamam uzatma Hem etrafta yalnız bir erkek için gayet müsait oğlum, baksana etraf hatun dolu Of of of, şu hatunu gördün mü? - Demek sende görüyorsun o hatunu? - Nasıl yani? - Bende hayal gördüm sanıyordum da - Evet evet, hayal gibi hatun ya Ama böylesini boş bırakmazlar oğlum Muhakkak birisi yiyordur bu hatunu - Ya oğlum bırak şu argoyu ya Üniversite bitti artık oğlum Senin yüzünden yanımıza hatun yaklaşmıyor - Nedenmiş o? - Hatunlar argo sevmiyorlar Argo sevenleri de var tabi ama çok az onlar da bize denk gelmiyor - Ne yani şimdi suçlu ben mi oldum - Gayet tabi - Sakın o senin pısırıklığından olmasın? - Ne pısırıklığı oğlum, üniversitede ilk hatunu kim ayarladı? - Mevlüde’den mi bahsediyorsun? - Evet - Ya o sayılmaz bir kere - Neden sayılmazmış, taş gibi hatun işte - Taş gibi mi, taş gibi mi? Sence Mevlüde taş gibi hatun mu? Oğlum O’un bıyıkları vardı len Hem de palaydı - Bak doğru konuş Ben bir zamanlar bir şeyler yaşadığım birisi hakkında böyle şeyler söyletmem - Aman, Kadir İNANIR’ım benim Sanki bir şey yaşadı da Dört sene boyunca pala Mevlüde’yle beraberdin ne yaptığını sorabilir miyim dostum? - Ya sen ne terbiyesiz adamsın ya? Sana ne? Sevgilimle ne yapmışsam yapmışım Bu beni ilgilendirir - Tabi tabi, bir şey yapmadığın için normaldir - Sen bırak beni, sen ne yaptın O’nu söyle Okulda yanına dişi sinek bile yaklaşmış mıdır acaba? - Şey yapma oğlum şimdi, o zaman ben bir ilişkiye hazır değildim - Tabi tabi eminim değildin Hem de dört sene boyunca - Ya şimdi biz böyle birbirimizle didişip durursak bir yere varamayız biliyorsun değil mi? - Hemen değiştir sen konuyu - Ya ne değiştirmesini oğlum ya? Baksana taş hatun hala yalnız başına oturuyor - Eee? - Bir atraksiyon yapsak diyorum - Ne gibi? - Ya işte önce kesişiriz, selam filan derken, muhabbetin içine atlarız oğlum - Olur mu dersin? - Olur olur, niye olmasın? - Hadi o zaman - Hah işte şöyle oğlum Serdar’ın yeni albümü çıkmış biliyor musun? - Evet ya, dağıldım resmen Çok güzel yapmış lan Tam disco biliyor musun? - Ya bende dowland edeceğim - Gerek yok lan bende hallettim, senin flaşa atarız - Olur 1968 yılı bir çay bahçesi; - Merhaba, geciktin dost - Merhaba dost Kusuruma bakma, bizim mahalledeki Emine teyzeyi hastaneye götürdüm - İyi etmişsin dostum Nasılsın? - Nasıl olabilirim dostum? Sen iyi misin sanki? Memleket elden gidiyor, rahat edebiliyor muyuz? - Ayın on beşinde altıncı filo İstanbul’a gelecekmiş Nasıl rahat olunabilir ki? - Bunlar Kıbrıs’taki soydaşlarımıza yardıma giderken yolumuzu kesenler değiller mi? - Evet onlar - Geldikleri gibi giderler dostum - Evet haklısın, geldikleri gibi gitmeliler İngilizler gibi - Bir şeyler yapmalıyız - Yapacağız elbette Elimiz boş duracak değiliz Bu memleket bizim Nasıl kurtuluş savaşında sömürücü, emperyal güçlere karşı durmuşsak bunlara da öyle karşı duracağız Benim canımı sıkan iktidarın vurdum duymaz tavrı - İşbirlikçiden başka bir şey değiller - Tüm öğrenci arkadaşlarla örgütlendik, memlekete sahip çıkacağız 6 Filoyu denize dökeceğiz - Evet - Merhaba, - Oooo merhaba Nalan - Merhaba, buyur otur - Arkadaşlar ne yapıyorsunuz? - Oturduk çay içiyorduk - Onu görüyorum Bu 6 filo hakkında diyorum Bildiriyi bende okudum - Nalan olmaz Sen gelmemelisin Polisin tavrı ortada Hem babana söz verdim - Benim adıma benim babama benden habersiz söz mü verdin yani? - Evet - Olmaz Vedat Bunu yapamazsın - Ya Nalan uzatma Allahaşkına - Uzatırım hiç kusuruma bakma Kadınlar da en az siz erkekler kadar bu memleketin sahibi değil mi? Anca beraber, kanca beraber - Tamam tamam Olaylara karışmak yok ama - Tamam oldu canım Sen nasılsın Onur? - İyiyim bende Seni sormalı? - Böyle bir ortamda iyi olmanın mümkünatı var mı? - Haklısın yok - Üniversite de baskı, sokakta baskı, siyasette baskı Ne olacak bu memleketin sonu bilmiyorum ki? - Bizim gibi gençler sayesinde gayet iyi olacak merak etme - Geçen fakültede kavga çıkmış, sebebi neydi? Yine faşistler mi? - Ben insanları faşist ya da devrimci olarak ayırmıyorum Nalan Bu memleketi seven herkes benim için aynı kefededir - Bence yanılıyorsun - Bence de - Nasıl yanılıyorum? - Bu adamlar memleketi sevdiklerini iddia ediyorlar ama yaptıkları memleketi sevmek değil, memlekete ihanet etmek - Bu çok ağır bir itham Bence memleketi sevmek paydasında buluşmalıyız Biz memleketi sevdiğimiz için bizi sağ sol diye bölmüyorlar mı zaten? - Bir bakıma haklısın - Kendisine sağcı diyeni de, solcu diyeni de bir çatı altında toplarsak ancak o zaman hakkımızı savunabiliriz - Peki o zaman fakültedeki kavga? - Son derece duygusal Siyasetle hiçbir ilgisi yok Bir kız arkadaşı seviyormuş genç Sevgisini söylemiş Kız terslemiş ve bizimkiler de siyasi olaya dönüştürmüşler Bence çok büyük yanlış - Bence değil - Neden ? - Bizim duygusallığa ayıracak vaktimizin olduğunu mu düşünüyorsun? - Bence aşka her zaman vakit olmalı - Yanılıyorsun ya Memleket elden giderken aşk meşk mi düşüneceğiz? - Düşüneceğiz elbette, yoksa insanlıktan çıkmaz mıyız? - Aslında evet - Bizler öğrenciyiz Düşünmeli, tartışmalıyız Kavga bir seçenek olmamalı - Ama öyle değil işte - Yanlışta burada değil zaten? - Tamam tamam nutuğa başladın yine Şimdi ne yapacağız sen onu söyle… Mesut Çiftçi |
|