![]() |
Annem Derdi Ki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annem Derdi KiAnnem derdi ki: “Terli terli su içme ![]() İçten içe kızardım ona Oyunun en tatlı yerinde Bu müdahale de niye? Hastalanınca anlardım ki! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Sakın geç kalma ![]() Meraklanırmış sonra İçten içe hayıflanırdım ona Gidenin dönmesini beklerken anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Odanı dağıtma ![]() İçten içe karşı gelirdim ona Toparlamayı erteleyip dururken Hayatımı dağıttığım anlarımda anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Öfkende fakir ol, sevginde zengin ![]() İçten içe önemsemezdim bakışlarımla Kırdığım kalpleri telafi edemediğimde anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Tek kişilik yaşama ![]() Diğer türlüsü bencillik olur Sevilmezmişim sonra İçten içe güler geçerdim bu kelâma Yalnızlık ağır gelmeye başlayınca anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Doğal ol, yapmacık olma ![]() İçten içe burun kıvırırdım ona Ezberlediğim yaşam biçiminin tatsızlığını fark edip Rollerimi karıştırmaya başlayınca anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Gençliğinin kıymetini bil, geri gelmez bir daha ![]() İçten içe sitemkâr davranırdım ona Yüzümdeki çizgiler Saçımdaki beyazlar zafer kazandıkça anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Bir dilek tut, gerçek olana kadar çabala ![]() İçten içe söylemesi kolay, yapması zor derdim ona Hayatımı sorgulamaya başlayıp Sürekli yapamadıklarım aklıma geldiğinde anladım ki ! Annem haklıymış ![]() Annem derdi ki: “Bu sözlerimi kullan, yabana atma ![]() Şimdi… İçten içe teşekkür ediyorum ona Çünkü… Ben de bir anneyim ![]() ![]() ![]() Bana miras kalan bu cümleleri sarf ederken bileceğim ki ! Ben haklıyım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|