Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aziznesin

Aziz-Nesin

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aziz-Nesin

Aziz NESİN

'1934 yılında soyadı kanunu çıktı,her türk kendine bir soyadı alacaktı, herkes kendisine soyadını kendisi seçtiği için insanların bütün gizli aşağılık duyguları ortaya çıktı

Dünyanın en cimrileri(eli açık)dünyanın en korkakları(yürekli) dünyanın en tembelleri (çalışkan)gibi soyadları aldılarBir mektup yazabilecek zamanda ancak imzasını atabilen bir öğretmenimiz kendisine(çevikel) soyadını almıştıIrkçılığın yayıldığı günler olduğundan,özellikle türklüğü karışık olanlar ırkçılığı anlatan soyadlarını kapışıyorlardı

Her türlü yağmada hep sona kaldığım için güzel soyadı yağmasında da sona kaldım Bana,ortada böbürlenebileceğim bir soyadı kalmadığından, kendime ((nesin))soyadını aldım

Herkes nesin'diye çağırdıkça ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com