Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Sen Ben Ve O

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sen Ben Ve O

Bugün de değilimDünde de yarında daGüneşi gördümYağmuru gördüm, karı gördümUnuttum sandığım dün, titrek hayallerle avunan kırık zamanlar bugünUmut yarınÇoğalacak belki umutlar ve ben ötelerde olacağımO zaman da unutmuş olmayacağımBittiği yerde başlayacak yürüyüşüm, düştüğüm yerden kalkacağımGeceye yaslandığım yerde gündüze uyanacağımSevginin gücünü, sevdanın gizini o zaman belki daha iyi anlayacağımAnlayacağım elbette mevsimlerin neden bittiği yerde başladığını, renklerin nasıl renkten renge girdiğiniÖnce hangi ses vardı?Doğum ve ölüm hayat doğrusunun öncesi ve sonrası mı,ölüm başlayacak hayatın doğumu mu?

Güvercin uçuşunda, menekşe kokusunda, gül hazzında , şiir tadında bir duruşun hayali benim baktığım

Bu resim kimin?

Topaç çeviren bu çocuk dondurma b,ilmezdi dün

Patenle kayan o çocuk toprağı bilmiyor bugün

Ellerime bak ellerimeParmaklarım şiir yazamayacak kadar ürkek

Zamandan korkmak mı?Saçlarımı görüyorum aynasızBir bakıyorum kar yağmış gibi, bir bakıyorum değirmende ağarmış sankiYaş Destanı nı unutmadım canım, sözlerini unuttum sadeceOtuzbeş Yaş Şiiri ne yabancı değilimGüneşi gördüğüm gibi, ayı, yıldızları gördüğüm gibi Su Kasidesi nin suda eridiğini gördüm

Fuzuli söze ne hacetBir Çınar düşü de gördüm, uzun lafa ne gerek

Ve Sen beni görmedin

Kelebek beni gördüKarınca beni gördüÇam gölgesini serdi, çınar serinlik verdi, meltem alnımı yaladıDağlar gördü beniGökler gördü beni, sen görmedin beniKır çiçekleri anladı beni, sen anlamadınKediler anladı beni, kuşlar anladı beni, sen anlamadınDikenler uyardı beni, kayalar dinledi beni, sen beni duymadın

Yapraklar melodilerimle dansetti, goncalar şarkılarımı dinlerken açıldı, doğa benimle hüznü paylaştı, sular türkülerime sazenlik yaptı, sen derdimi anlamdınYaradılışın esası sevgi ve imandı, sevginin S sini duymadınHayatın sırrı gibi önünde duruyordum sen tınmadın

Sen Adem ile Havva dan doğma HavvaHavva dan doğma AyşeAyşeden doğma LeylaLeyla dedimse Mecnun un Leyla sı değilŞu gönlümün yaslısı değil

Sen, kendi seninde kendini gördün hepGöklerin derinliğini, yerlerin ruhunu

Düşünmedin ki, ibadetlerin ulvi sırlarını düşünesinÖlüm yok olacak, kabir kapısı kapanacak mı zannettin ne?

İyi ki kabir kapısından mal mülk, para pul geçmiyor dedi O

İltimas, referans, tavvasut kelimeleri silinecek Kimin boyu ne kadar fazla uzunsa ancak o kadar fazla kefen götürebilecekO da herkese nasip olmaz dedim ben

Evet, İlahi adalet yücedir

İster istemez büyük bir üstadın çarpıcı söylemi yankılandı kafamda:

Zaman gösterdi ki Cennet ucuz değil, Cehennem lüzumsuz değilZalimler için yaşasın Cehennem!

Sen gençliğin, güzelliğin sende kalacağından emin gibi , paranın gücüne güvenir gibi uzaklaştın

O bana bakarken sustumO, suskunluğumu anladı

alinti

(NGümüş)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com