|
|
Konu Araçları |
bakalım, beğenecekmisiniz, birbirinden, güzel, hepside |
Hepside Birbirinden Güzel Bakalım Beğenecekmisiniz |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hepside Birbirinden Güzel Bakalım Beğenecekmisiniz************************************************** **************************** HER ŞEYİN DAHA İYİ ANLATILABİLECEĞİ BİR YOL VARDIR ************************************************** **************************** NewYork'ta, Brooklyn Köprüsü üzerinde dilenen kör bir dilenci birgün, bir şairin dikkatini çeker Dilencinin boynunda asılı bir tabela vardır Şair, dilenciye günlük kazancının ne kadar olduğunu sorar Dilencide sekiz dolar kadar olduğunu söyler Bunun üzerine şair, dilencinin boynuna asılı tabelayı ters çevirerek birşeyler yazar; 'Şimdi buraya senin kazancını arttıracak birşeyler karaladım Bir hafta sonra yanına geldiğimde bana sonucu söylersin' der ve oradan ayrılır Şair, bir hafta sonra dilencinin yanına uğrayıp kendini tanıtınca dilenci; ' Bayım size ne kadar teşekkür etsem azdır Bir haftada kazancım ikiye katlandı Çok merak ediyorum tabelaya neler yazdınız?' Bunu üzerine şair gülümser ve: Tabelada " Doğustan körüm, yardım edin " yazıyordu Bense " Bahar gelecek, ama ben yine göremeyeceğim diye yazdım " der Önemli olan, anlatılmak istenen seyi en iyi şekilde anlatmak olduğuna göre; Her şeyin daha iyi anlatılabileceği bir yol vardır Yeter ki onu bulmaya, uygulamaya ve ufkumuzu bu doğrultuda genişletmeye uğraşalım ***** GECE YARISI Yıllar sonra çocuk evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş Birgün, gecenin bir yarısı saat 3:30 civarları telefonu çalmış Telefondaki ses, annesinin sesiymiş çocuk; - Ne var Anne, ne istiyorsun bu saatte, neden beni rahatsız ediyorsun ? Sabah arasan olmaz mıydı gibilerinden, annesini azarlayıcı sözler sarfetmiş Annesi, biraz buruk, biraz da ağlamaklı bir ses tonu ile; Bundan 25 yıl önce de bir gece yarısı 3:30 da sen beni rahatsız etmiştin " DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN OĞLUM " demiş ***** USTALIK BEDELI Bir fabrikada imalat hattındaki çok önemli olan ana makinalardan biri arızalanınca fabrikadaki tüm üretim de durdu Mevcut teknisyenler makineyi çalıştırmak için çok uğraştılar, ancak ne yaptılarsa nafile, bir türlü başaramadılar Sonunda dışarıdan uzman çağırdılar Uzman gelip makineyi inceledi Durumuna baktı Sonra çantasından bir çekiç çıkardı Elinde çekiçle makineye yaklaştı Makinenin belli bir noktasına elindeki çekiçle dikkatlice sert bir vuruş yaptı Makine hemen çalışmaya başladı ve hiçbir arıza olmamış gibi devam etti Fabrika tekrar harekete geçti Uzman fabrikadan ayrıldıktan iki gün sonra faturasını gönderdi : "Hizmet bedeli karşılığı 1000 USD (bin dolar)" Fabrika müdürü bu faturaya çok kızdı Tepesi attı ve bir çekiç darbesi için bin doları çok buldu Uzmandan ayrıntılı fatura göndermesini istedi Uzmandan bir gün sonra aşağıdaki ayrıntılı fatura geldi : Makineye cekiçle vurma bedeli 1 $ Nereye vuracağını bilme bedeli 999 $ Toplam 1000 $ ***** SEVGİ BUDUR Delikanlı kızı çok seviyorduEvleneceklerdi Ama sorunları birden artmıştı işte ve evde Asabileşmiş sevgilisini üzer olmuştu Hatta ağlatmıştı bir keresinde Bir günMutlu bir gün Birbirlerine sarılmışken, delikanlı sordu: " Bana neden katlanıyorsun ? Ama hemen cevap vermeiyi düşün ! Ben aynı soruyu senin için kendime sordum ve cevabı buldum Bakalım sen ne cevap bulacaksın ? " Kız düşündü ve yanıt verdi: " Seni sevdiğim için" Delikanlının suratı asılır gibi oldu Kız beklenen yanıtı vermediğini hissetti Bakalım doğru cevap neydi? O da sordu: " Peki sen bana neden katlanıyorsun ? " Delikanlı sımsıkı sarıldı kıza " Ben sana katlanmıyorum ki!!!" |
|