O Vedalardan Biri |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
O Vedalardan BiriKitap okuyordu adam, dalgındı Kadın yaklaştı yanına, hafifçe eğilip sordu ; - Kırgın mısın bana ? - Neden ? - Biliyorsun nedenini Böyle olsun istemezdim, istemezdik - Olur bazen, istemeden planlamadan yaşanır bişeyler - Yine de özür dilemek istiyorum ben Güzel bir yolculuktu Yol öylesine güzeldi ki Üzerindeki engelleri farkedemedik biz Çünkü birbirimize bakıyorduk hep - Haklısın gözümüzü kamaştırdı yolun güzelliği - Öylesine daldık ki Bir sonu olabileceğini aklımıza bile getirmedik değil mi ? Şimdi o sondayız işte - Hep konuştuk aslında Güzel şeyler konuştuk Kırmadık birbirimizi Bak şimdi bile öyle Vedalaşırken bile aynıyız - Bir çıkar yoktu bu yakınlaşmada, bir beklenti yoktu Belki o yüzden güzeldi - Bazı şeyler için geç kalınmıştı, farkedemedik biz Ben mutluyum seni tanıdığıma - Alışmak çok zor olacak - Benim için kolay mı sanıyorsun ? Günaydınlarım, iyi akşamlarım sahipsiz kaldı - ? - Onların yerine ? kendine iyi bak ? demek varmış Ama ben hiç sevmem ki bu cümleyi Veda anlarını düşündürür bana - ? - Sussanda anlıyorum içinden geçenleri - Düşünüyorum Senden önceye dönmek ne tuhaf ! - Bak, Milattan önce gibi oldu bu - Senden sonrayı sevmiştim ben oysa ? Başka bişeydi o Ne anlatabilirim ne de tahmin edebilirsin - Sen ve ben Biz olmuştuk - Biz olmuşken, tekrar sen ve ben olmak Yapacak birşey yok Bitmeli - Daha fazla yorulmadan, incitmeden birbirimizi Dost kalmak adına, yaralanmayalım daha çok o zaman - Peki canım, hoşçakal - Nasıl ayrılık bu ? " Canım hoşçakal, hoşçakal bitanem " ? - Severek ayrılmak bu olmalı belkide - Ne saçma ? - Hayat saçma değil mi zaten ? Bu da kaybolup gider biyerlerde - Keşke bitmese - Ama bitti, bittik - Hoşçakal - Sen de Kadın kapıyı çekip, çıktı yavaşça Adam pencereden baktı uzun uzun Kadın gözden kaybolurken Gözlerinden süzülen yaşlara engel olamıyordu ikiside ( |
|