![]() |
Annesiz Bir Güne Başlamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annesiz Bir Güne BaşlamakGece çökünce uzun beyaz florasanlar ile aydınlatılan koridorlarda üzerlerine ilaç kokuları sinmiş hasta yakınları korku umut ve endişeyle beraber geceyi sırtlayıp sabaha taşırlardı ![]() Hastanenin ikinci katında bulunan yoğun-bakım odasındaki sessizlik karanlığı bile kıskandırmaya yeterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece de yoğun-bakım odasındaki hareketlilik gözüme çarptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemşirenin söyledikleri beni rahatlatmıştı ama her gün birilerinin ölmesi sıranın anneme de gelebileceği korkusunu üzerimden atmama yetmemişti ![]() ![]() Hastanenin karşısında bulunan cami minaresinden yükselen ezan sesi; insanları sabah namazına davet ederken İstanbul sisli bir sonbahar sabahına uyanıyordu ![]() Sigara içmek için kantine geldiğimde kardeşlerimin ve babamın ayrı ayrı masalarda oturduklarını sildikçe yenileri gelen gözyaşlarını nafile çabalarla birbirlerinden sakladıklarını gördüm ![]() ![]() İnandırıcılıktan uzak sözcükleri bile bulmamın günbegün zorlaştığı kimin kimi kandırdığının bilinmediği insanca oynanan bir oyunun kim bilir kaçıncı sahnesindeydim ![]() ![]() Daha fazla beklemeden aklıma gelen yalanları sıralamaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() Söylediklerimi onaylarcasına başlarını sallayıp hep bir ağızdan ''inşallah!'' dediler ![]() ![]() ![]() Saati görebileceğim bir masa bulup oturdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saatler 10 ![]() ![]() ![]() Günlerdir hastanede uykusuz sağa-sola koşturan bedenim doktorun söyledikleri karşısında direncini iyice yitirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Hastaneye geldiğimde annemin parmak uçlarından kayan yaşam yıldızı veda için bekliyordu ![]() ![]() ![]() Aynı gün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra annemi son yolculuğuna uğurladım ![]() Ertesi günü İstanbul yine bir sonbahar sabahına uyanırken annesiz geçireceğim ilk gün başlıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|