Hayatımı Ters Giydim |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatımı Ters GiydimHayatımı Ters Giydim Hikayesi - Hayat Hikayeleri - Aynur Engindeniz - Aynur Engindeniz Yazıları Benim adım Runya Bu sabah kalktığım zaman içimde acayip bir kahkaha atma isteği vardıYatağımda oturmuş deliler gibi kahkaha atarken telefonum çaldıArayan müdürdüAdam kahkaha atmaktan bir türlü konuşamıyorduEn sonunda "kızım bu gün işe geç gelebilirsin" dedi Ağır aksak adımlarla mutfağa ilerledimKızlarım kıyafetlerini giyinmiş,kendi hazırladıkları kahvaltılarını yapıyorlardı Bir bardak su içersem gülme krizimin biteceğini düşündümmusluğu açtım,mis gibi dağ kokulu berrak belediye suyunu bardağa doldurdum Sonra oturma odasına geçtim,televizyonu açtımBir yandan mis gibi suyumu içerken bir yandan kanalları dolaşıyordumBütün kanallarda kültür sanat programları vardıBiraz baktımSonra çocukların okul saatinin yaklaştığını fark ettim ve hazırlanmak için odama gittimYarım saat sonra kızlarla okuldaydıkÖğrenciler sınıfa girmiş,öğretmenler sıra olmuştu Kızlarımın yanaklarına birer öpücük kondurduktan sonra her sabah otobüs beklediğim durağa yöneldimBu kez ben otobüsü değil otobus beni bekliyorduBoş bir yere oturdumbir durak sonra bir grup erkek arabaya bindiKadınlar ayağa kalkıp erkeklere yer verdi Otobüs teybinden taşan, TRT deki pazar konseri kıvamındaki klasik müziğin verdiği dinçlikle işyerime vardım Ali abi çay makinesinde çay yapmış çaycıya götürüyordu"Günaydın patron", dediOdamı açıp,sandalyeme oturdumHala gülme krizim geçmiş değildiOtobüste zar zor dizginleyebildiğim kahkahalarımı salıverdim Üç dakika sonra müdür odama geldiCep telefonundan Don Omarın Dale Don Dalesini dinliyordu _müdürüm kaç kere dalga geçtiniz benle bu gürültüden ne anlıyorsun diyeBırakın şu gürültüyü de Zekai TUNCA’dan Makberi dinleyelim _ya hayat bu müzikmiş be!Sen dinle makberikendimi onca yıl makbere sokmuşum bile bile _Kusura bakmayın müdürüm ama siz dejenere olmuşsunuz _olsun beKaç senedir efendiyim şimdi dejenere olmak istiyorum Konuşurken ufaktan da dans ediyorduÖylece de çıktı Bugün gerçekten garip bir gündü ama her ne olursa olsun çok güzel bir gündüEvraklarımı çantama yerleştirip Ali abiyi çağırdımYolalra düşme vakti gelmişti Garajın önünde aracımızı beklerken yanımdan bisikletini sırtında karşıya geçirmeye çalışan bir genç geçtiKamyonlar durmuş çocuğa yol vermişti Bir ay önce bize mürecaat eden bir ailenin evine girdikKapıda bizi kolu dirseklerine kadar altın dolu boyalı suratlı biz kadın karşıladıAma biz hiç şaşırmamıştıkİçeriye girdikEv sıcacık,yerler duvardan duvara kalın halılarla döşenmiş,pencereler vitraylarla süslenmiş kadife perdelerle tamamlanmıştı Ortaya bir sofra kurulmuştu ki yok yokBurada saymaya hiç lüzum yokÖzürlü bildiğimiz çocuk koşarak annesinin kucağına atlıyorHala şaşırmıyoruzKadın yüzünde kocaman bir gülümsemeyle anlatıyor _bir ay önce fabrikada çalışan kocamın maaşına yüzde yüzelli zam yaptılarbu evi aldıkçocuğumuzu ameliyat ettirdikDün akşam eşimle sizi konuştuk ve kurumunuza bağış yapmaya karar verdik Ali abiyle o gün gittiğimiz her evde buna benzer manzaralarla karşılaştıkSonuçta kolilerimizi de evraklarımızı da alıp geri döndük Kendimi çalışma masama attımAli abinin yanında kahkaha atamamıştımCD çalara Zekai TUNCAyı attımMakberi dinlerken kahkahalarımı bir kez daha serbest bıraktım _Anneeeeeeeeeee!Ablam saçımı çekti _Anneeee,kalksana artık acıktık _Ne gülüyorsun anne kalk yaaaa gözlerimi açtımİki şirin kafa yüzüme aşağı bakıyorduYeni dünyaya adapte olmaya çalışırken saate baktımgeç kalıyordum Kızları giydirip kahvaltılarını hazırladımGiyinmek için odama gittiğimde hala gördüğüm rüyayı düşünüyordumAynaya bakarken bir de ne göreyim pijamamı ters giymişimdemek ki şu herşeyin tersini gördüğüm rüyanın sebebi bu terslikti Okul bahçesinde öğrenciler sıra olmuştu Dakikalarca otobüs bekledim Otobüs teybinde İbrahim Tatlıses Ayağında kundura söylüyordu Masama oturur oturmaz sabah motivasyonumu açtım"Dale Don Dale" ve gittiğimiz bütün evlerde can dostlarım bütün gariplikleri ile bizi bekliyordu Adım da hala Aynur Aynur Engindeniz |
|