Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
giydim, hayatımı, ters

Hayatımı Ters Giydim

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayatımı Ters Giydim

Hayatımı Ters Giydim Hikayesi - Hayat Hikayeleri - Aynur Engindeniz - Aynur Engindeniz Yazıları

Benim adım Runya

Bu sabah kalktığım zaman içimde acayip bir kahkaha atma isteği vardıYatağımda oturmuş deliler gibi kahkaha atarken telefonum çaldıArayan müdürdüAdam kahkaha atmaktan bir türlü konuşamıyorduEn sonunda "kızım bu gün işe geç gelebilirsin" dedi

Ağır aksak adımlarla mutfağa ilerledimKızlarım kıyafetlerini giyinmiş,kendi hazırladıkları kahvaltılarını yapıyorlardı

Bir bardak su içersem gülme krizimin biteceğini düşündümmusluğu açtım,mis gibi dağ kokulu berrak belediye suyunu bardağa doldurdum

Sonra oturma odasına geçtim,televizyonu açtımBir yandan mis gibi suyumu içerken bir yandan kanalları dolaşıyordumBütün kanallarda kültür sanat programları vardıBiraz baktımSonra çocukların okul saatinin yaklaştığını fark ettim ve hazırlanmak için odama gittimYarım saat sonra kızlarla okuldaydıkÖğrenciler sınıfa girmiş,öğretmenler sıra olmuştu

Kızlarımın yanaklarına birer öpücük kondurduktan sonra her sabah otobüs beklediğim durağa yöneldimBu kez ben otobüsü değil otobus beni bekliyorduBoş bir yere oturdumbir durak sonra bir grup erkek arabaya bindiKadınlar ayağa kalkıp erkeklere yer verdi

Otobüs teybinden taşan, TRT deki pazar konseri kıvamındaki klasik müziğin verdiği dinçlikle işyerime vardım

Ali abi çay makinesinde çay yapmış çaycıya götürüyordu"Günaydın patron", dediOdamı açıp,sandalyeme oturdumHala gülme krizim geçmiş değildiOtobüste zar zor dizginleyebildiğim kahkahalarımı salıverdim

Üç dakika sonra müdür odama geldiCep telefonundan Don Omarın Dale Don Dalesini dinliyordu

_müdürüm kaç kere dalga geçtiniz benle bu gürültüden ne anlıyorsun diyeBırakın şu gürültüyü de Zekai TUNCA’dan Makberi dinleyelim

_ya hayat bu müzikmiş be!Sen dinle makberikendimi onca yıl makbere sokmuşum bile bile

_Kusura bakmayın müdürüm ama siz dejenere olmuşsunuz

_olsun beKaç senedir efendiyim şimdi dejenere olmak istiyorum

Konuşurken ufaktan da dans ediyorduÖylece de çıktı

Bugün gerçekten garip bir gündü ama her ne olursa olsun çok güzel bir gündüEvraklarımı çantama yerleştirip Ali abiyi çağırdımYolalra düşme vakti gelmişti

Garajın önünde aracımızı beklerken yanımdan bisikletini sırtında karşıya geçirmeye çalışan bir genç geçtiKamyonlar durmuş çocuğa yol vermişti

Bir ay önce bize mürecaat eden bir ailenin evine girdikKapıda bizi kolu dirseklerine kadar altın dolu boyalı suratlı biz kadın karşıladıAma biz hiç şaşırmamıştıkİçeriye girdikEv sıcacık,yerler duvardan duvara kalın halılarla döşenmiş,pencereler vitraylarla süslenmiş kadife perdelerle tamamlanmıştı

Ortaya bir sofra kurulmuştu ki yok yokBurada saymaya hiç lüzum yokÖzürlü bildiğimiz çocuk koşarak annesinin kucağına atlıyorHala şaşırmıyoruzKadın yüzünde kocaman bir gülümsemeyle anlatıyor

_bir ay önce fabrikada çalışan kocamın maaşına yüzde yüzelli zam yaptılarbu evi aldıkçocuğumuzu ameliyat ettirdikDün akşam eşimle sizi konuştuk ve kurumunuza bağış yapmaya karar verdik

Ali abiyle o gün gittiğimiz her evde buna benzer manzaralarla karşılaştıkSonuçta kolilerimizi de evraklarımızı da alıp geri döndük

Kendimi çalışma masama attımAli abinin yanında kahkaha atamamıştımCD çalara Zekai TUNCAyı attımMakberi dinlerken kahkahalarımı bir kez daha serbest bıraktım

_Anneeeeeeeeeee!Ablam saçımı çekti

_Anneeee,kalksana artık acıktık

_Ne gülüyorsun anne kalk yaaaa

gözlerimi açtımİki şirin kafa yüzüme aşağı bakıyorduYeni dünyaya adapte olmaya çalışırken saate baktımgeç kalıyordum

Kızları giydirip kahvaltılarını hazırladımGiyinmek için odama gittiğimde hala gördüğüm rüyayı düşünüyordumAynaya bakarken bir de ne göreyim pijamamı ters giymişimdemek ki şu herşeyin tersini gördüğüm rüyanın sebebi bu terslikti

Okul bahçesinde öğrenciler sıra olmuştu

Dakikalarca otobüs bekledim

Otobüs teybinde İbrahim Tatlıses Ayağında kundura söylüyordu

Masama oturur oturmaz sabah motivasyonumu açtım"Dale Don Dale"

ve gittiğimiz bütün evlerde can dostlarım bütün gariplikleri ile bizi bekliyordu

Adım da hala Aynur

Aynur Engindeniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com