Neden Ağlıyorum Ki |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Neden Ağlıyorum KiNeden Ağlıyorum Ki yaşam hikayesi - Eser Akpınar yazıları Akşam, iyice yerleşti şehrimin kubbesine Denizi görmek umuduyla bakıyorum camdan, göremiyorum Kalın bir perde inmiş gibi görmeye alışık olduğum görüntünün üzerine Sis mi, bacalardan çıkan duman mı? Bilemedim Gözlerimdeki ağırlık ne? Kirpiklerimin ucunda takılı kalmış bir şeyler var gibi Ağlıyorum! Nereden çıktı ki bu ağlamak şimdi? Seni hatırladım desem; unutmadım ki hatırlayayım Seni düşündüm desem; düşünmeden geçen bir anım bile yok ki Hani dün de gitmedin Sahi ne kadar oldu sen gideli? Üç ay Çok olmamış Gelişinin üstünden geçen altı yılın yanında, üç ayın lafı mı olur? …/… İlk geldiğin günü hatırladım, şimdi Nasıl çıkmazlar içindeydim Bataklığa saplanmış, çırpınıp duruyordum Kurtulmak için sağa, sola uzanan ellerim, değivermişti ellerine Sıkıca yakalamış ve çıkartıvermiştin beni, o bataklıktan Ne kadar tedirgin yaklaşmıştım sana, hatırladın mı? Ne kadar ürkektim, o günlerde Sevgiye, insanlara, sözlere, duygulara inancımı yitirmiştim İnanılmazdı sabrın “Anlat” demiştin Anlatıvermiştim, bir çırpıda Bıkmadan dinlemiştin, beni Hiç dokunmamıştın, yüreğimin yaralara ayrılmış kısmına Kalan küçücük yere sığdırıvermiştin, kocaman sevgini Ne zaman aşık olmuştum sana? Uyandığım bir sabah, gezdirirken düşüncelerimi aklımın dehlizlerinde, o cümle dökülüvermişti dudaklarımdan: “Ben, aşığım” Nasıl korkmuştum, anlatamam “Yine mi ya? Yine mi?” Diye sızlanmıştım, duvardaki küçük sineğe Sinek bile korkarak süzülmüştü, ince çatlaktan içeriye Altı yıl Sanki hep vardın, hayatımda Seninle doğmuş, seninle büyümüş gibiydim Ya sonra? Onca kırgınlık, kızgınlık Nice “Hoşça kal “ ve “ Merhaba” Koskoca altı yılın sonunda, geldiğimiz noktada, farklı şeylere “ Sevgi “ demeye başlamıştık Anlayamıyorduk, birbirimizi Dinlemiyorduk galiba? Gereksiz yere hırpalıyor, hırpalanıyorduk “Son” yazısını ikimiz de görüyorduk ama kelimelendiremiyorduk “ Yarimsin “ demiştik, birbirimize Ama en derin, en çıkışsız yar’a atlıyor gibiydik, birlikte Bir gece, seninle yattım Uyandığımda, gitmiştin Küçük bir kağıtta: “Sana yarimsin demiştim ya? Anladım ki aşk; uçurumdan düşmek gibi bir şeymiş Sanırım bu yüzden sevgiliye " yar " deniyor Ne seni düşürmek, ne de kendim düşmek istemiyorum Hoşça kal “ yazıyordu, el yazınla “ Merhaba “sı olmayan / olmayacak son “ Hoşça kal” …/… Kirpiğimin ucundaki damla, usulca süzüldü yanağıma İncecik bir iz bırakıp, çeneme doğru aktı ve kayboldu, sol göğsümün kıyısında Senden geriye kalan buydu: Minik bir damla Ve Yanağımdan daha derin bir yerde, yüreğimin yaralara ayrılmış bölümünde, sana ait bir köşe… Eser Akpınar 22022011 İzmir Not: “ Aşk, uçurumdan düşmek gibi bir şey, işte bu yüzden sevgiliye “yar” denir “ Söz, Mevlana’ya ait |
|