![]() |
Dante Alighieri Ve Pargalı İbrahim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dante Alighieri Ve Pargalı İbrahimDante Alighieri Ve Pargalı İbrahim Yazısı - İclal Aydın Yazıları - İclal Aydın Köşe Yazıları - Pargalı İbrahim - Pargalı İbrahim Yazıları Kendi gözyaşlarınız kristal buz parçacıklarına dönüşse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Son günlerin popüler dizisi Muhteşem Yüzyıl’da gösterdiği performansla bizim evin tüm halkının kalbini çalan Okan Yalabık’ın canlandırdığı Pargalı İbrahim iki bölüm önce bir kitap okuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dizi sırasında önce Pargalı kitabın kapağını hızlıca kapadı ve oldukça sert bir tonla içeri girene ne istediğini sordu ![]() ![]() ![]() Türkçe’ye İlahi Komedya adı ile çevrilmiş bu kitabın birkaç saniye de olsa o dizide yer alıyor olması eğer ben bu Meral Okay’ı tanıyorsam tesadüf olamaz diye düşündüm ![]() Babamın kütüphanesindeki kitapların çoğuna hayranlık duyardım çocukken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki senarist Meral Okay, Pargalı’ya bu kitabı neden okutturuyordu? Bugüne dek hiçbir telefonumu, sorumu, mesajımı yanıtsız bırakmamış, nezaketin hassas terazisi sevgili Meral Okay gece yarısı attığım “Bu saattte rahatsız ediyorum ancak Pargalı’ya İlahi Komedya okutmanın nedenini ileride görecek miyiz? Senaryodaki yeri ne olacak? Var mı bir anlamı?” diye bir telefon mesajı attım ve Meral her zamanki gibi hemen geri döndü ![]() “Böyle bir dikkate ne diyebilirim, evet elbette tesadüf değil” dedi ![]() ![]() ![]() Ve düşündüğüm gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bak sana ne göndereceğim dedi Meral ve senaryodan Pargalı’ya ait birinci bölümden bir “iç ses” gönderdi ![]() Şöyle ki: “Ben İbrahim ![]() ![]() Dönmek nasıl bir şeydir? İnsan nereye döner, döndüğü yer neresidir? Geriye dönmek var mıdır ![]() ![]() ![]() Yoksa kader sadece ileriyi mi gösterir ![]() ![]() ![]() Geldiğin, döndüğün yer orada mıdır bekler mi? Baksan görür müsün, kalbin dönerken pusulan mıdır? Geçtiğin yerleri unutmadan aynı yerlerden geçerek yine evin yolunu bulabilir misin? Yoksa döndüm, değiştim, geldim ![]() ![]() Dediğin her yerde ve dilde ve de dinde hâlâ dönme misindir? Dönmek kabiliyet değil zaruret midir ibrahim ![]() ![]() ![]() *** Bu satırları yazdığım dakikada Meral aradı ve 13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama Pargalı’nın okuduğu o kitaba dikkat ![]() ![]() ![]() Ve Pargalı’ya da ![]() ![]() ![]() Tanımaktan hakiki bir onur duyduğum Meral Okay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|