Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
portakal, sandıkları

Portakal Sandıkları

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Portakal Sandıkları

Yeni bir roman okumaya başladm

Bugün’

Fenerbahçe parkında ,sonbahar ağaçlarının gölgelerinde’ aldatan yaz günleri vardı ,denize

doğru bir banka oturup ,sayın yazarımız ’Çetin İmer’in HAYAL’ adlı

kitabını açıp okumaya başlarken ’ilk sayfaları romanı oku diyor’ eski nostaljik yılların

sayfasındaydım ,karlı kış günlerini anlatıyordu çocukluğunun ,portakal sandıkları

kızaklarıyla kaymalarını

İşte yazarımız vurdunuz beni’ daha ilk sayfalarada ,bliyormusunuz ? Bir of çektim ki

,döndüm çocukluğmdaki ,Üsküdar’daki dik yokuşlu cumbalı evlerinin sokağına ;annemin

dayısı o dik yokuşta oturuyordu,yaşıtım kızı Ayşe’yle ’kar yağdığı o güzelim günlere

bıraktın gittin yazarımız

Dayıma gitmek tam bir çocuk sevinçleriymiş,portakal sandıklarına minder koyup kaymak

ne keyifli günlermiş meğerCam gibi parlardı kızaklarımızdan ,büyüklerimiz aman dikkatli kayın

bir yeriniz kırılmasın diye bin tebhih ederlerdi

Bizim dönemlerimizde okullar tatil edilmezdi ,nedeni de ’çok ağır geçerdi kışlar,ancak

üşütüp hastalandığımızda annelerimiz iyileşene kadar yollamazdı,raporumuzla okula başlardık

Eski kışlar yok oldu ,yeni doğanlara belki anlatacağız’kar beyazdır lapa lapa

yağar diyeKışlar kış gibi yazlar da yaz gibi

geçerdi,ailem hep taş kömürü alırdı , bahçemizde bırakırlardı’ karlar yağardı taş kömürün üzerine,

karları dedem kürekle sıyırır tenekelere doldurdu ,her sabah iki teneke eve taşırdıİki soba

kuradık ,biri kömür diğer de beyaz ,babanemin’ Yugoslavya’dan getirdiği kuzine

sobasında,odun yakardık ,çıtır çıtır,

annem kuzine sobamızda börek pişirirdi; fırın bölümde,üzerinde’bazı akşamlar’ küllü

mısır kaynatırdık,kestane çatlatırdıkKestane olduğu gece çok mutlu gecemdi,bana fazla

ver anne diye diye yerdim,kış geceleri kestane kokuları eve yayılmassa kış geldi demem

ben hala

Sıcacıkmış o günler sıcacık kış geceleri,perşembe geceleri de, rayoda saat dokuzda

tiyatrolar vardı,bazı arkadaşlarımın evlerinde radyo yoktu,annesinden izin alıp tiyatro

dinlemeye,gelirlerdiAnnem sıcak ıhlamur yapardı arkadaşlarımaKestane oduğu zaman da

kestane ikram ederdi

Daldım gittim işte ,bir romanın portakal sandıklı kızaklarınla ,dik yokuşlu sokağınaSayın

yazarımız Çetin İmer ’işte bu kadar ’ kalbinden vurmalı ’şair ve Roman yazarlarımız ilk

sayfalarında büyüsünde kaldığım ’Hayal ’adlı romanınız bana çocukluk anılarımı yaşattı

Kutlarım sevgili yazarımız

Hayal olan yılları ’Hayal’ romanınızda bana yaşattınız

Sağ olun var olun efendim

Oya Gedik

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com