Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halı, kırmızı

Kırmızı Halı 2

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırmızı Halı 2

Kırmızı Halı 2 - Şule Meryem Canpolat

Bir bayram sabahı uykulu gözlerimi açtığımda ablamı görüyorum karşımdaAblam o sabah tatilden dönmüş, yalnız ufak bir kaza geçirmiş bir şekilde duruyor karşımdaOnu yaz evimizin olduğu köyümüzde bal arısı sokmuş ve yüzünün yarısını şişirmiş nerdeyseBöyle garip uyanıyoruz bayram sabahına ahşap evimizdeAma bu şişlik bile gölgelemiyor çocuksu sevincimizi

İşte şimdi ahşap evimizdeyizYine deli dolu, yine sevinçliyizAnnemin salona koyduğu uzun, güzine sobanın tepesine çıkıp, sırayla aşağı atlıyoruz ahşap medivenin yanındanGülücük seslerimiz kırmızı halıya karışıyorBelki bu yüzden çok renkli, bol çiçekli duruyor

"Bugünlerimizi de aynı heyecanla anlatacağımıza eminimAma geçmiş hep yaşandıktan sonra daha çok anlam kazanıyorVe kaçırılan her dakika, özlemler bırakıyor mutluluğa aşina ruhlarımızaBu yüzden çok seviyoruz mazimiziKimseye göstermeden saklıyoruz hüzünlerimiziBir sandıktan farksız duruyor geçmiş gözlerimizdeAğladığımız ve güldüğümüz günler hep zihnimizde"

Annem biraz daha büyüdüğümüzde anlatıyor o günleri bizeBayram sabahlarına dair anılar süslüyor iç dünyamızıİçimiz cız ediyor, duyduğumuz her güzel şeydeVe yeniden okuyoruz hayatı işte şimdi hep birlikte

Ablamın bir bayram sabahında sevinçle uyandığını öğreniyorum bu anılardan birindeYastığının altında babamın bir gün önce ilçe pazarından aldığı çoraplarVe yaz evini saran küçük mutluluklarAblam kimse almasın diye yastığının altında saklıyor çoraplarınıVe gerçekten tarif edilemeyecek mutluluklar sarıyor bu evin dört yanınıBen henüz çok küçük olduğum için, sonradan duyarak eşlik ediyorum bu mutluluğaAz bir şeyle yetinmeyi bilen eski günlerimizeİçim cız ediyor şimdi bile hatırladıkça bu güzellikleriDüşündükçe dünyamızı kaplayan alma hırsınıTükettiği şeylerle, huzuru da tüketmeye alışmış gençliğimiziYine de mutlu olamayan benliğimiziKapatıyorum yeniden gözlerimiKırmızı halıyla büyütüyorum en güzel düşlerimi

"Her çocuğun çocukluk algılayışı ve geçmişe bakışı farklıdırKimi çocuk özlemle ve iştiyakla anlatırken o günleri, kimisi sitemlerden, ihmallerden dem vurur hatırladıkçaBakış açımız çocukluğumuz kadar, bugünlerimizi de etkiler bu yüzdenKiminde kasırga etkisi yaparken geçmiş, kimisi için neşe saçarBen de çocukluğunu tüm yokluklarına rağmen güzel hatırlayanlardanım işteEn deli, en çocuk hallerimizi özlemle anımsayanlardanımAdı üstünde sadece çocuğuzVe öyle saf, öyle dopdoluyuz umutlarlaYarına kurulmuş düşlerimiz yok belki o yaşlardaAma her gün bizi bekleyen değişikliklerle biz rengarengizPlansız, tasasız ve yeni şeyler öğrenmek konusunda pek bir telaşlıyızİçimizdeki merak bizi korkusuz yapıyor öyle kiNe ateşin koru, ne yol kenarındaki su arkı ve ne de bir köpeğin havlayışı ürkütmüyor bizi"

İşte ablamın gelişi çift bayram oluyor benim için o bayram sabahıEvde bizzat bayram havası esiyor o sabahO sabah da diğer sabahlar gibi, umutla açıyorum çapaklanmış gözlerimiKocaman ve sık kirpiklerimin arasından zorla bakıyorum beni sevindiren sürprizlereAnnem yetişiyor, yüzümün yıkanmasınaBazı sabahlar dakikalar süren yıkama işineNeyse doktorun verdiği damla yetişiyor bu defa, imdadımızaAlerjiler de, karamsarlıklar gibi uçup gidiyor gökyüzüneAnnem eli hünerli bir terzi bir yönüyleO bayram da annemin elinden giyiniyoruz en yeni elbiseleriTül eşarplardan yapılmış, kat kat eteklerimizi kahKah da uçları pileli renkli kıyafetlerimiziOyuncak bebeklerimiz de nasibini alıyor bayramlıklardanOnlara da kıyafetler dikiyoruz artan kumaşlardanBayram tüm sıcaklığıyla geliyor bu kenteSeviniyor öyle ki, oyuncak bebekler bile

"En acı şeylerle, en tatlı şeyler unutulmazmış kolay kolayKırık parçalarından geçmişin, bunlar şimdilik akılda kalanlarGeçmişin güzel yanlarıyla ancak, yeniden kurulabilir hayatlarBıkmadan mazisine, seyahat yapabilmeli bu yüzden her insan"

Kırmızı halı! desenlerinden çiçekler topluyorum son kezRenklerinden yeni dünyalarHissettiğimiz ölçüde bayramlar göreceğimize inanıyorum seninleTakılmadan senelere, çocuksu gülüşler bırakıyorum yine senin üstündeAnnemin beni çağıran sesiyle bölüyorum şimdilik bu güzellliğiVe bir kez daha kapatıyorum, seninle odama açılan pencereyiEn çok senin farklı renklerine aşığız şimdiEn çok o renklere hasretGüzel kardeşliklere muhtacız şimdiOnunla kurulur ancak güzel bir gelecek

Kırmızı halı!Çocuk saflığıyla bir kez daha bakıyorum sanaEl sallıyorum işte yeniden geçmişte kalan baharlaraPerdeyi isteyerek kapatıyorum bu kez deYeniden açmak ve yenilenmek istiyorum bir kez dahaBekle beni küçük çocukKüsmeden hayataÖzletme bana kendini nolurBir daha, bir daha gel yanıma

Bayramımız bayram olsunÇocukluğumuz daimiTelaşlarımız anlamlı olsunHuzurumuz baki

Şule Meryem Canpolat

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com