Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşam, hüzünbaz, üstleri

Hüzünbaz Akşam Üstleri

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüzünbaz Akşam Üstleri

Hüzünbaz Akşam Üstleri Yazısı - Hüzünbaz Akşam Üstleri Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Çocukluğumun akşam üstleriydi,onlarHani ikindiyle akşamın arası;günün sıcaklığı yavaş yavaş yerini akşamın serinliğie bıraktığı saatler

o,saatler benim için günün en güzel saatleriydiÇocukluğumuzda,o saatlerde babamı beklerdik ,köşe başındaEvlerde akşam yemeği teleaşı,işten yorgun gelenleri dinlendirme ve güler yüzle karşılama geleneği idi,akşam üstleri bizim evdeSanırım pek çok evde de öyleydi

O,zamanlar Kıbrıs Radyosu din lenirdi evlerdeTam o saatlerde istekler başlardı,radyodaGözümüz yolda,kulağımız şansımıza çıkacak istek parçasındaHele bir de bağ evindeysek,akşam serinliği ile giymişizdir,hırkalarımızı

Radyo dinlerken,hep akşamla ilgili şarkılar çalınsın isterdim:

"akşamın olduğu yerde,bekle diyorsun gelmiyorsun"

"akşam oldu,hüzünlendim,ben yine"

"dönülmez akşamın ufkundayız,vakit çok geç"

"bir bahar akşamı rastladım size" Ve daha niceleri

O saatlerin en çok sevdiğim bir yanı da hep birlikte oturulan akşam sofralarıdırBabam herkesin mutlaka sofrada olmasını isterdi

Yıllar geçtikce akşam üstleri bana hüzün vermeye başladıGünün son ışıklarının yerini yavaş yavaş akşam serinliğine bırakması beni hüzünlendiriyor Çünkü kimse babasını köşe b aşlarında beklemiyorArtık o,saatlerde istek şarkıları da çalmıyor radyolarVe sofraya hep birlikte oturulan günlerin sayısı gittikce azalıyorYemeklerin tadı değiştiEvlerde o tatlı telaş yok artıkBir ailede olsak herkes kendi hayatını yaşıyorAkşam yemekleri birlikte yenmiş yenmemiş, kimin umrunda?Hem o eski şarkılar ne kadar da sıkıcı

Müzik sanal,sohbetler sanal,aşklar bile sanalken akşam üstlerini kim umursar?Ağzımızın tadı,akşam üstlerinin anlamı değiştiSevgiler ,aşklar,sevgiliye söylenen sözler,birlikte yenen yemekler,eve gelirken getirilenler,yılbaşları,bayramlar,komşu ziyaretleri gibi her şey ama her şey değiştiGelenekler kaybolduAkşam üstleri durur mu onlarda değişti

Akşam üstleri hüzün veriyor banaArtık onlarda hüzünbaz olduGelmiyorsa beklenen,radyoda istek şarkıları çalmıyorsa neye yarar akşam üstleri

"Hüzünbaz"sözcüğü sana ait değildedi,kızımBence kullanmaAma akşam üstlerini tanımlayacak başka sözcük bulamadımBana ait değil bu sıfat ,biliyorumTıpkı akşam üstlerinin de bana ait olmadığı gibiÇalmadım ben bu sözcüğü,sadece ödünç aldım

"Hüzünbaz akşam üstleri" ve dilimde hüzünlü şarkılar

"Akşam olur gizli gizli ağlarım,"

"Her akşam güneşin battığı yerden ,gözlerin doğuyor gecelerime,"

"Akdeniz akşamları bir başka oluyor,"

"Dün akşam yine benim yollarıma bakmışsın"

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com