Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, geç, olmadan

Çok Geç Olmadan

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çok Geç Olmadan

Çok Geç Olmadan Yazısı - Çok Geç Olmadan Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları

Yazdığım bir yazıyı okuyan arkadaşım "çok karamsar "olduğumu ama anlatımımı beğendiğini yazmışAynı yazıyı bu kez bir öğrencime gönderdimBir şarkını sözlerinden etkilenerek yazmıştım o, yazıyıŞöyle diyordu şarkıda:yaşanmamışları düşünür, kuytularda ölürüm

öğrencim okumuş yazımı,öyle güzel bir yorum yapmış ki,çok duygulandım ve gurur duydumŞöyle diyor öğrencim:yaşanmamışları düşünürken ,yaşayacaklarımızın kaçıp gitmesine göz yumarızyaşanmamışları ya da neleri yaşayabileceğimizi düşünmek yerine anı düşünüp,onu yaşamaya çalışmalıyız,değil mi öğtermenim

Öğrencimin yorumu bana daha önce okuduğum bir küçük öyküyü hatırlattı:

Çocuk ,çok küçükken çimenlerin arasında pırıl pırıl bir madeni para bulmuşO kadar mutlu olmuş kiyerlere bakarak yürümeyi adet edinmişZaman zaman yeni paralar bulmuşYalnız madeni para değil,kağıt paralar bulduğu da olmuşHer defasında bir mutluluk kaplamış içiniBu buluşun kendisine çok şey kazandırdığını düşünmüş

Kaçırdıkları mı?O pek farkına varmasa da şöyle sıralanabilir:otuz bin kadar gün batımı,üç yüzden fazla gökkuşağı,çocuklarının boy atması,kuşların gökyüzünde dans etmesi,bulutların uçuşması,insanların gülümsemesi,ağaçların yeşillenmesi

Kafamızı kaldırıp yaşamın bize sunacağı gerçek zenginlikleri görmeden geçip gidiyor zamanÇocuğumuzu doya doya öpüp koklamadan büyüdüğünü görüyoruz"buca iş güç arasında fırsat mı vardı ki?","ben ne yaptımsa onun için yaptım" savunması dilimizde züğürt tesellileriyle geçti gitti güzelim yıllarbilemedik çocuğumuzun en ço bizim sevgimize ihtiyacı olduğunuYalnızca çocuğumuz mu ihmal ettiklerimiz?Eşimiz,dostumuz,akrabalarımız,anam ız, babamız yalnızca bunlarda değilYaşamın güzelliklerini hiç görmedikKaçımız ay dolunayken gölün üzerinde oluşan rengerenk yakamozları seyrettik?Kaçımız güneş yavaş yavaş dağların ardına çekilierken gökyüzünde oluşan renkleri farkedebildik?

Saksıda bir çiçek bile yetiştirmeden geçen ömrümüze yazık değil mi?Artık para buluruz umudu ile yere bakarak yürümekten vaz geçelim

Yaşamın bize sunduğu gerçek zenginliklerde arayalım mutluluğuÇok geç olmadan çocuğumuzu kucağımıza alıp sımsıkı sarılalımSaksıda bir çiçek yetiştirelimGün batarken gökyüzünde oluşan muhteşem renkleri seyredelimTelefonun başına geçip eşimizi,dostumuzu arayalımVe sevgimizi,sevdiğimizi söyleyelimbizden bunu bekleyenlere

Unutmayalım hayat su gibidirYa içeriz kana kana Ya da avuçlarımızdan akar gider boşuna

Bu hayat bizim,onu güzelliklerle dolduralımÇOK GEÇ OLMADAN

Ayşe Sönmez Bulut

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com