K/Adın Olmak Bir Köşede |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
K/Adın Olmak Bir KöşedeK/adın Olmak Bir Köşede- Şule Meryem Canpolat Bir köşede durmuş bekliyorumŞu el sallayan çocukluk benimkisi mi?Ne kadar da çabuk büyümüşüm Allah'ım!Bu gördüklerim düş mü, gerçek mi? Ben aşık olmamalıydım bu kadar erken" ___ Okul masalarında okudum aşkıÇentilmiş tahtalara çizilmiş kalplerde, hep bize meçhul isimlerin baş harfleriAğaçlara kazınmıştı, hiçbir yere sığdırılamayan aşkın biçimsiz kalıplarıBen, derslerde uyuyan garip bir dinleyiciÖğretmenin söylediği her söz, beynimde bir mahzenEn çok uykuda saklıyorum bilgileriHiç dağıtmadan öğrenmem gerekenleriHer uyku yeni bir uyanıklık oluyor, dersler pekişiyor içimde öyle kiKendi kendime sorular soruyorum, bazen cevabı oluyor aşkla baktığım bir şey, bazen susuyorumFilozof deyip dalga geçiyor arkadaşlar, konuşunca susmuyorum, aşkı bir türlü tanımlayamıyorumŞu zaman kavramı ve sayılar olmasa her şey daha güzel olacakDenklemlerin çekiciliği hariç, hiçbirisi beni yormayacakAşkın hesabı mı olurmuş hem?Deyip geçiyorumAşk bölünemeyen bir gerçek, parçalamadan açıklamayı seç haydi şimdi sen de!Ama zor onu bir bütün olarak tanımlamakBir sürü bilinmeyene aşk deyip, bir anda anlamaya ç/alışmakBen en iyisi teneffüse çıkayım Şu top oyunlarını adam gibi oynamak bir nasip olmadıTop bu kadar mı yamuklaşır ayaklarımda?Oysa eğrilik olmadı hiç, içimde taşıdığım aşktaHiç yalan söylemedim çok severken ben, aynalaraTeneffüs çok kısa sürüyorNeden sevdiğimiz şeyler kısa, mecbur bırakıldıklarımız bu kadar uzunBilmiyorumUyusam da derslerde, sessizce dersi sevmeyi seçiyorumBen de ayak uydurabilmeliyim bu b/ilgi oyununaGeride kalmamalıyım diyorum, nice sancılardan sonraHalk oyunları, yakan toplar ve aşk oyunlarıHepsi de bana uzak şeylerSadece bir şeyler keşfetmek benimkisiKüçük anlardan mutluluklar çıkarmak öyle kiZamanı bereketlendirmeliyim her yeni şeydeSevdiklerimden mahsun bakışlarla çekip aldığım, o vazgeçilmez b/ilgideNiye bu kadar sessizimOysa konuşunca susmak bilmez yapım, işte herkes kadar ben de sevgiye açımEn derin sessizlikte de, en çığırtkan söylemlerimde de uslanmaıyor gizli ahımBen aşka aşığım "Ben bu kadar çabuk değişmemeliydim" Büyüdükçe cinslere ayırmayı öğreniyorum her şeyiK/adın olmak düşüyor kaderde payımaAyırmıyorum yine de kimseyi, sevimli sevimsiz diyeAyırmıyorum renkli renksiz diyerekCinslere ayırmayı derste bırakıyorum neden sonra, her sınıf çıkışındaVe cinsiyetsiz sevmeyi keşfediyorum, teneffüs ederken hayat dersiniNiye dersler, gerçeklerle örtüşmüyor bazenSayısala vurmanın imkansızlığı bölüyor aşk uykularımıBen zamansız sevmişim diyorum, daha çoook beklemeliZormuş k/adın olmak, seni beklerken bir köşede çok iyi anlıyorumSayacağımdaki renkli boncuklar geliyor aklımaBen o renkliliği arıyorumHer boncuktan farklı şekiller üretirdik bilirsinAyırmadan çok severdik birbirimiziKimse inançlı inançsız diye şekiller çıkarmazdı sayacağından, örtlülü örtüsüz diye dizilmezdi rengarenk boncuklarHayır!Ben bu kadar çabuk değişmemeliyimAşk olmalı daima vazgeçilmezim "Bir kez gönül yıktın ise, bu kıldığın namaz değil" Gönül evimde iki yavru kuşHala senden kalan nağmeleri şakıyorOnlar kirlenmemişlikleriyle inadına aşkı, sevgiyi anlatıyor içimde bir yerlerdeİki gönlü bir yapmanın mutluluğuyla cıvıldaşıyorlarBiliyorum kırık kalp bırakmamalıyım hiçbir köşede ben deK/adın olmanın yükünü kuşların cıvıltılarıyla hafifletiyorumElimden geldikçe ben de eşlik ediyorum bu koroyaSeni unuttuklarımda buluyorum Şimdi hep k/adını taşıyor zamanK/adın olmanın sınavını veriyor çocuk yüreğimNe kadar bağırsam sen!Diye bir köşede, kuşların çığlıklarını dindiremiyorumSeni s/ayıklıyorum ben de geçmiş zamanlardanK/adın olmak biraz da dolaşmak mı dersin, kuytularda?Belki hayatın t/adı "aşk"Belki k/adınlığın bedeli, adsız yaşamakVe seni beklemek bir ömürGelmeyeceğini bile bileAşk budur belki deOnun yoluna yüreğini k/oymakHayatın başı -sonu işte buBir köşede k/adın olmak "İçindeymişik, yeşilmişik, sazmışık" Şule Meryem Canpolat |
|