![]() |
Aslında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AslındaAslında Yazısı - Aslında İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Ben bildiğim kişi değilmişim diye düşündüm az önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kısmen haklı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Aslında ben küçük bir kasabada yaşayan ve babasının tuhafiye dükkânında kasada oturan o hiç evlenmemiş, Leman dergisi okuyan, Twitter’da hesabı olan, Hilal Kaplan ve Ece Temelkuran arasında taraf tutan o kadınmışım! Hiç gitmediğim yerler, ülkeler üzerinde bilgi sahibi olup, annemin pazar dönüşü mutfağa yığdığı sebzeleri yıkayan, dükkâna bırakılan gazeteden okuduklarını düşünerek pirinç ayıklayan biriymişim! Küçücük hayatımda güneşin doğuşu ve batışı arasında geçen vakti başkalarının öncelikleri için yaşayan, misafirliğe gittiğinde bile hiç oturmayıp ikrama yardım eden, bulaşıkları yıkamadan oturma odasına geçmeyen o kişiymişim! Aydın okur, Gülay dinler, ablamın çocuklarını severmişim ![]() ![]() ![]() Zaman yavaş yavaş geçer, ben yaş alır, okuduğum yazarların hayatının içinde kaybolur, onlarla sevinir, onlar için üzülürmüşüm! Küçük hayatımın büyük insanıymışım meğer ![]() ![]() ![]() *** Tuğçe‘nin çektiği bir fotoğraf bunları düşündürdü bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa şimdi ilk kez görüyormuş gibi bakabiliyorum o kavanoza ![]() ![]() ![]() Tuğçe’nin bakışı ve aktarışı düşündürüyor bunları ![]() ![]() ![]() Bazen birileri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** İlk kez sokakta yürürmüş gibi, ilk kez pilav yermiş gibi, ilk kez âşık oluyormuş gibi olur işte o insanların sihirli elleri sayesinde ![]() ![]() ![]() Sanki daha önce hiç görmemişsin bunları ![]() Sanki hiç o pirinç kavrulmamış o tencerede ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki hiç yağmamıştı yağmur ![]() ![]() Sanki hiç sevmemişti biri bir diğerini ![]() ![]() ![]() Sanki o iplikler, o düğmeler, o çıtçıtlar ilk kez dizilmiş o tezgâha gibi ![]() ![]() ![]() *** Hadi haftaya şöyle başlayalım: Yaptığımız onca hata, kırdığımız kalp, kafa, bizi kıranlar, sorular, sorunlarla, bizi biz yapan geçmişimizle bir kenara alalım kendimizi ![]() ![]() ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tam, bir öğrenciyse hayatın bileti ![]() ![]() ![]() Gişeden bir bileti ilk kez alan bir öğrenci gibi ![]() ![]() ![]() En sevdiğinize bir sorun derim ‘’bir daha en başındaki gibi sever misin beni?‘’ ***** RENGÂRENK Hayatta renkli ne varsa, sadece onları biriktirelim ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|