Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Aslında

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aslında

Aslında Yazısı - Aslında İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları

Ben bildiğim kişi değilmişim diye düşündüm az önce Hani geçenlerde yağmurda uzun uzun yürümüş sonra da oturup size bir yazı yazmıştım ya Bir gazeteci arkadaşım “sanki ilk kez sokakta yürümüş gibi yazmışsın” demiş Twitter’da

Kısmen haklı İlk kez görmüşüm gibi hissetmezsem, o çocuksu heyecanla yazamam ki gördüklerimi Zaman zaman kendi kendime oynadığım o oyunlardan birini oynadım az önce Kendimi aynada ilk kez görmüşüm gibi, ilk kez kim olduğumu düşünmüş de fark etmişim gibi

Aslında ben küçük bir kasabada yaşayan ve babasının tuhafiye dükkânında kasada oturan o hiç evlenmemiş, Leman dergisi okuyan, Twitter’da hesabı olan, Hilal Kaplan ve Ece Temelkuran arasında taraf tutan o kadınmışım!

Hiç gitmediğim yerler, ülkeler üzerinde bilgi sahibi olup, annemin pazar dönüşü mutfağa yığdığı sebzeleri yıkayan, dükkâna bırakılan gazeteden okuduklarını düşünerek pirinç ayıklayan biriymişim!

Küçücük hayatımda güneşin doğuşu ve batışı arasında geçen vakti başkalarının öncelikleri için yaşayan, misafirliğe gittiğinde bile hiç oturmayıp ikrama yardım eden, bulaşıkları yıkamadan oturma odasına geçmeyen o kişiymişim! Aydın okur, Gülay dinler, ablamın çocuklarını severmişim

Zaman yavaş yavaş geçer, ben yaş alır, okuduğum yazarların hayatının içinde kaybolur, onlarla sevinir, onlar için üzülürmüşüm!

Küçük hayatımın büyük insanıymışım meğer

Tuğçe‘nin çektiği bir fotoğraf bunları düşündürdü bana O içinde rengârenk makaraların olduğu kavanoza bakarken Ne güzel diye düşünürken “Acaba bu kavanoza her gün bakan biri olsam aynı şeyler geçer miydi aklımdan?” dedim Yoksa o renkleri göremez mi olurdum? Bıkkınlık mı verirdi bana?

Oysa şimdi ilk kez görüyormuş gibi bakabiliyorum o kavanoza

Tuğçe’nin bakışı ve aktarışı düşündürüyor bunları

Bazen birileri Nasıl da tatlı bir sihirle ilk kezmiş gibi açar gözlerindeki perdeyi

İlk kez sokakta yürürmüş gibi, ilk kez pilav yermiş gibi, ilk kez âşık oluyormuş gibi olur işte o insanların sihirli elleri sayesinde

Sanki daha önce hiç görmemişsin bunları

Sanki hiç o pirinç kavrulmamış o tencerede

Sanki hiç yağmamıştı yağmur

Sanki hiç sevmemişti biri bir diğerini

Sanki o iplikler, o düğmeler, o çıtçıtlar ilk kez dizilmiş o tezgâha gibi

Hadi haftaya şöyle başlayalım: Yaptığımız onca hata, kırdığımız kalp, kafa, bizi kıranlar, sorular, sorunlarla, bizi biz yapan geçmişimizle bir kenara alalım kendimizi

Sonra İlk kez sevilip ilk kez sevilecekmiş gibi İlk kez kahve içer gibi İlk kez tam yağlı beyaz peynirle çilek reçelini taze ekmek dilimine sürer gibi, ilk kez sevinçten ağlar gibi Bilgisayar ekranını ilk kez görür gibi Kitap sayfasını ilk kez koklar gibi

Bir tam, bir öğrenciyse hayatın bileti

Gişeden bir bileti ilk kez alan bir öğrenci gibi

En sevdiğinize bir sorun derim ‘’bir daha en başındaki gibi sever misin beni?‘’

RENGÂRENK

Hayatta renkli ne varsa, sadece onları biriktirelim

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com