Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlayan, kadın, kuş, ruhundan

Kadın Ruhundan Anlayan Kuş

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadın Ruhundan Anlayan Kuş

Kadın Ruhundan Anlayan Kuş Yazısı - Kadın Ruhundan Anlayan Kuş Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları

Marie Claire ile Ocak sayısı için cilveleştik Bir yerinde “kadınları anlamaya çalışmak, onları hiç anlamamış olmaktır” dedim

Kadınlar şairler gibi çünkü: Hem anlaşılmayı bekliyorlar hem de tam anlaşılmayan, loş bir tarafları kalsın istiyorlar

Hem hoşlarına gidiyor tercüme edilmek hem de “anladım ben seni” lafını savaş ilanı sayıyorlar

Zaten şairlerden tırsarım ben Karanlık bir tarafları vardır Ayın karanlık yüzü misali Bizi büyüleyen şeyleri oradaki bereketli topraklardan hasat ederler

“Anlaşılmamış sanatçı” olmak istemezler ama gizemi bozmamaya yeminlidirler Zaten bu sayede geçerler kuşaktan kuşağa Her kuşak yeni şeyler keşfeder

Şiiri seksi kılan budur Aragon’un kısacık bir şiirinde bile hayatın anlamının saklı olması

Orhan Veli’nin “ben de yazarım bunu!” dedirten şiirlerini 70 senedir başka kimsenin yazamaması da şairin kendini ele vermeyen doğasından

Kadınların karşısına ne zaman “kadın ruhundan anlayan erkek” kartvizitiyle çıksak geçerler savunma pozisyonuna: Bu onların gözünde resmen meydan okumadır

Ruhlarının gizli haritasını kendilerine saklamak isterler Kimse tamamını keşfetmesin diye

Nitekim Oscar Wilde demiş diyeceğini: “Kadınlar anlaşılmak için değil, sevilmek için yaratılmışlardır

Demek ki kadınları anlama işinde son durak, onları asla anlayamayacağımızı kabullenmek

Bilge erkek bunu bilir, denk alır ayağını Hem halinden anlar sevdiğinin hem de ona keşfedilmiş ada, fethedilmiş kale muamelesi yapmaz “Kadın ruhundan anlayan erkek” triplerine girmez hiç

Bilir çünkü: Bu macerada erkeğin anlayacağı aslında kendisidir Simurg’u bulmak için dağları aşan 30 kuşun, sonunda Simurg’un zaten “30 kuş” anlamına geldiğini keşfetmesi gibi

Tuna Kiremitçi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com