Soğuk Kışlardan Kurtulmak |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğuk Kışlardan KurtulmakYürek Sıkıntısı Ve Bozulan Kişilik - Duygusal Korkular - Yetersizlik Duygusu - Adil ve Trafasız Olmak Okuduğunuza,seyrettiğinize,dinlediğinize ve söylediğinize DİKKAT edin! Bunların hepsi sizin düşüncelerinizdir ve gerçek olabilir!!! Düşüncelerinizle sağdece ve sağdece kendinize zarar verebilir yada kendinizi mutlu edebilirsiniz ‘’İçimdeki yaşam ayrılmaz bir şekilde var olan bütün hayatla bağlıdır ve bütünüyle benim kişisel gelişimime adanmıştır’’ ‘’Ben mükemmel,kuvvetli,etkili,uyumlu ve mutlu bir bütünüm’’ Şeklindede düşüne bilir; ‘’ Nerede bela varsa beni bulur,hep ben sona kalıp-dona kalırım,ne dilersem tersi çıkar,olacak işlerimde olmaz olur,güçsüz-aciz-muhtaç-fark edilmez-kahır dolu biriyim’’ Diyede düşüne bilirsiniz Kendine adil ve dürüst olabilmek için adaletin ve dürüstlüğün gerçek anlamının farkında olmak gerek Sanmak, yorumlamak,zannetmek,peşin hükümlü olmak; Anlamamanın-irdelememenin en basit yöntemi yukarıda tarifini bulan dirençlerdir Herşey hakkında fikri olduğunu sanan,dinlediğini söylenirken yorumlayan,söyleneni gerçek ve söylendiği biçimdeki anlamı dışında sanan ve bahsi geçen konu ile ilgili peşin hükümlü olan; Muhatabını söylediğinin dışında fesat fikirlere sahip,cüce beyinli,art niyetli,yetersiz ve bilgisiz ilan ederek,anlamanın yüklediği sorumluluktan kaçmaktadır Hakir görmektir ………… ‘’ Evren güvenli/Ben güvendeyim/Ben güvende olduğumu biliyor ve inanıyorum/Ben güvende olduğumu kabul ediyorum/Ben güvende olduğum için kendimi taktir ediyorum/ Ben güvende olduğum için şükrediyorum Ben her yerde güvendeyim/Ben her yerde güvende olduğumu biliyor ve inanıyorum/Ben her yerde güvende olduğumu kabul ediyorum/Ben her yerde güvende olduğum için kendimi takdir ediyorum/Ben güvende olduğum için Şükrediyorum’’ Zannetmek üzerine bir hayat kuruyoruzNeyi nasıl zannedersek onu yaşıyoruz Kendilerine acıyan,kendilerini hayatın haksızlıklarına uğramış iyi insanlar olarak görenlere,başlarına gelenleri hak etmediklerini düşünenlere MERHEMET et Böyleleri hiçbir zaman yürekten savaş veremeyeceklerdir VE kendilerine karşı acımasız davranıp dünyanın ADALETSİZLİĞİNDEN kendilerini sorumlu tutanlara ve yaptıkları işlerde yanlızca KÖTÜLÜK görenlere MERHAMET et Adil olmak,tarafsız olmak yaşama uyum ve gerçekçilik için elzem niteliklerdirBaşkaları bizden kendileri ve yaşadıkları olaylar için adil olmamızı,tarafsız olmamızı ve gerçekçi olmamızı beklediğinde emir telakki edip öyle davranırken; Asıl kendimiz için olmazsa olmaz ihtiyacımız olan bu erdemleri neden görmemezlikten geliriz? Zannettiğimiz güçsüzlüğümüzden korktuğumuz için HİLE yapar,kaytarır,erteleriz Zannettiğimiz yetersizlik duygumuzdan korktuğumuz için yaşamın bize sunduğu nimetleri tedarik etmek için kolumuzu kıpırdatmayız Çoğaltıla bilecek zannetmeler hayatımızın görünmez zincirleridir! BİRDE………… Kendilerini başkalarının kendisine sunduğu SEVGİNİN ipek sargılarına sarınıpta kendilerini başkalarının EFENDİSİ sananlara ve kıskançlıklara kapılıp kendilerini ZEHİRLEYENLERE ve aşkın ve herşeyin rüzgar gibi yön değiştirdiğini görmedikleri için kendilerine EZA edenlere MERHAMET et Ama sevmekten ölümüne korkanlara ve hiç bilmedikleri daha büyük bir sevgi adına sevgiyi REDDEDENLERE daha fazla MERHAMET et Diye yakaracağımız etrafımızdaki hoyrat sevgi tüketicileri var Bunlar başkasının sevgisine HOYRAT oldukları kadar,kendilerinide hep eksik,hep tamamlanmamış ve yenik hissettiklerinden kendilerine karşıda sevgi ÇORAĞIDIR lar Şu içinde yaşadığımız sıcacık,pırıl pırıl yaz günlerinde yüreğimizde yaşattığımız kasvetli soğuk kışlardan kurtulmanın zamanı değilmi? |
|