Keşkef (Keşkek) |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşkef (Keşkek)Keşkef (Keşkek) Keşkef (Keşkek) KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 75 dk Malzemeler: # 300 gr dövme (aşurelik buğday) # 100 gr nohut # 55 su bardağı su # 750 gr kemikli koyun eti # 60 gr margarin # Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber Hazırlanışı: * Dövme ve nohudu akşamdan 25 bardak su ile ıslatın Eti basınçlı tencereye alın Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin * Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın Keşkeği servis tabağına alın Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin Ilık olarak servis yapın Keşkef (Keşkek) Kırşehir'e ait bir yöre yemeğidir Yorumla |
|