Buğdaylı Salata |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğdaylı Salatabuğdaylı marul salatası - buğdaylı kıvırcık salatası tarifi - soslu salataMalzemeler: 15 gr buğday 1/2 adet arpacık soğanı 50 gr kiraz domates 20 gr mısır 30 gr kıvırcık salata 40 gr yoğurt 10 gr şeker 25 gr kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Tarifi: Buğdayı 25 dakika hafif tuzlu suda al dente kıvamına gelinceye kadar pişirin Arpacık soğanını soyun ve ince doğrayın Domatesleri yıkayın ve kurulayın, ikiye bölün Mısırın suyunu süzün Soğan, domates ve mısırı karıştırın Salatayı yıkayın ve suyunu süzün Salatanın yansını ince, kalanını küçük parçalar halinde doğrayıp sebzelerle karıştırın Buğdayın suyunu süzün Soğuduktan sonra salataya ekleyip karışımı servis tabağına alın Yoğurdu tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın, maydanozu ekleyerek sos elde edin Sosu salatanın üzerine döküp servis edin |
|