Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, makarna, pasta, pastırmalı

Pastırmalı İspanaklı Pasta Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı İspanaklı Pasta Makarna





Malzemeler :


1 paket makarna

3 yumurta

2 su bardağı süt

1 kg ıspanak

2 adet pırasa

1 çay bardağı zeytinyağı

10-12 dilim pastırma

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

tuz

karabiber

süslemek için maydanoz



Tarifi:


Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz Bir tatlı kaşığı tuz atıp makarnaları bu suda haşlıyoruz Spagetti yada fırın makarnası için satılan uzun ince ortası delikli boru şeklindeki makarnalardan kullanmanızı öneririm Ben evde bulunan küçük mantı makarnayla hazırladım pasta makarnayı


Piştikten sonra dilimlemek biraz zor oldu bu makarnayla ,dağılmaması için özen göstermek zorunda kaldım Makarnaları çok fazla haşlamayın Fırında tekrar pişireceğimiz için çok az daha diri kalsınlar Derin bir kapta yumurta ,süt ve biraz tuzu çırparak süzdüğümüz makarnalarıda katarak iyice karıştırıp karışımın tüm makarnaya dağılmasını sağlıyoruz


Ispanakları yıkayıp doğruyoruz Pırasaları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz ve yarım çay bardağı zeytinyağında biraz kavuruyoruz Ardından doğradığımız ıspanakları ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz Ispanaklar kavrulunca tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alıyoruz Pastırmaları iri iri doğradıktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağında biraz çevirip kızartıyoruz Kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplıyoruz Makarnayı üç kısma ayırıp birinci kısmı kelepçeli kalıbın dibine yaydıktan sonra kenarlara taşmayacak şekilde ikiye ayırdığımız ıspanağın birinci kısmını döşüyoruz


Kaşar peynirini de üç kısma ayırıyoruz Ispanağın üzerine pastırma ve kaşar peyniri koyup tekrar makarna ilave ediyoruz Makarnanın üzerine tekrar ıspanak ,pastırma ve kaşar koyup kalan makarnayı da üzerine kapattıktan sonra makarna kabının dibinde kalan sostan bir çay bardağı kadarını ayırıp kalanını makarnamızın üzerine döküyoruz Pastırmanın kalan yağını da makarnanın üzerine dökerek önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz


Ayırdığımız sosu kaşar peynirinin son kısmıyla karıştırıp 20 dakika sonra makarnayı fırından çıkarıp sosu üzerine döküp tekrar fırına veriyoruz Yaklaşık 20 dakika daha pişirip üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarıp daha kolay dilimlenebilmesi için 7-8 dakika beklettikten sonra dilimleyip üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.