Konserve Mantarlı Ve Bezelyeli Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Konserve Mantarlı Ve Bezelyeli PilavKonserve Mantarlı Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı - Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pilav Malzemeleri 2 su bardağı baldo pirinç 250 gr konserve mantar 2 yemek kaşığı kuşüzümü 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 5 çorba kaşığı konserve bezelye 2 adet havuç 2 adet kuru soğan 4 su bardağı et suyu 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet dereotu Tuz Soğanları ince kıyın Fıstıkla birlikte yağı tencereye alın hafif kavurun Pirinci yıkayıp ilave edin Rendelenmiş havucu, kuş üzümünü ekleyin Kavurmaya devam edin Mantarı kesin, bezelye ile pirince katın Tuz şeker, tarçın, karabiber, kıyılmış dereotu katıp, kaynar et suyunu üzerine dökün Pirinçler uzayıp, pişince ateşten alın Biraz dinlendirip, ezmeden karıştırıp servis yapın |
|