Pırasalı Makarna |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı MakarnaMalzemeler; 1 paket makarna 500 gr pırasa 150 gr mantar 200 gr tereyağ 150 gr krema 2 tavuk göğsü 2 küçük kabak 2 küçük havuç 2 küçük domates 2 sivri biber 1 soğan 3 diş sarımsak Tuz Pulbiber, karabiber, kekik 100 gr kaşar peynir rendesi Hazırlanışı; Soğan, sarımsak soyulur İnce doğranır 100 gr tereyağında hafif pempe kavrulur Havuç, kabak soyulur kibrit çöpü gibi doğranır ilave edilir Sivri biber ve pırasalar ince kıyılır ilave edilir Mantar küçük küçük doğranır Domatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır ilave edilir mantar ve domates suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir Tavuklar ince uzun dilimlenir kalan tereyağda hafif kızartılır Yağını süzerek sebzeli karışıma ilave edilir Baharatları ilave edilir karıştırılır Krema dökülür iki- üç dakika sonra ateşten alınır Tuzlu suda hafif diri haşlanmış makarnanın üzerine dökülür iki dakika kaynatılır ve servis yapılır |
|