Fırında Mayonezli Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mayonezli PilavMayonezli Pilav Malzemeler - Fırında Pilav Hazırlanışı - Mayonezli Pilav Fırında Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve margarini bir tencereye koyun Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin Geniş bir tencerenin ortasına pişirdiğiniz eti koyun Etrafına baklaları dizin Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve ince kıyılmış dereotunu koyun 3 su bardağı sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatın Etli taze baklayı önce kuvvetli sonra kısık ateşte et ve bakla yumuşayıncaya kadar 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın Tarifin Hazırlanışı Pirinci ayıklayın Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın 1 saat sonrayağda kavurun 3,5 bardak kaynar su koyun 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün Fırın tepsisine düzgün şekilde yayın Yoğurdu, unu, yumurtayı çırpın ve tepsideki pilavın üstüne eşit şekilde dağıtın Ve en üste de kaşar peyniri rendeleyip üstüne döşedikten sonra fırına verin Fırında üzeri kızarınca çıkartın Keserek servis yapın |
|