Kabaklı Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Pastabal kabaklı pasta tarifi - kardağın altında kabak şöleni pastası MALZEMELER: - 1 adet pasta keki - 1/2 kg kabak - 1 paket betibör bisküvi - 1 paket krem şanti - 1 subardağı ceviz (iri dövülmüş) YAPILIŞI : Pasta kekinin bir tanesini yarım subardağı limonata ile ıslatIslattıgın keki çukur bir cam kaseye yavaş yavaş kırmadan yerleştirBir gece dolapta bekletYarım kilo kabağı şekerle pişir(şekeri arzunuza göre koyabilirsiniz)İçine 4-5 adet karanfil atPiştikten sonra karanfilleri çıkart ve püre yapPüre soğuduktan sonra püreyi ikiye ayırAyırdığın pürenin içine bir paket betibörü kır ve cevizini koy karıştırTasta beklettiğimiz kekin içine dökDiğer yarım kekide ıslat (limonata ile)tasın üstünü kapatİki saat dolapta bu şekilde bekletDolaptan çıkarttıktan sonra tası ters çevirAyırdığımız diğer püreyi ters çevirdiğimiz kekin üstünü kapla,o arada bir bardak soğuk su ile kremşantiyi hazırla ve kabak püresinin üstüne sür Kremşantinin üstünüde istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN |
|