Bisküvili Kremalı Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvili Kremalı Pastabisküvili pasta tarifleri - kremalı bisküvili pasta nasıl yapılır - pasta tarifleri Malzemeler Bisküvi Hamuru İçin: -3/4 bardak zeytinyağı -2 yumurta -1/2 bardak şeker -kakao -1 paket vanilya -1 paket kabartma tozu -2,5 bardak un (un miktarı unun cinsine göre değişebilir Aynı pastayı daha önce denediğimde daha fazla un kullanmıştım ve daha fazla kabarmıştı Bu sefer kırmızı paketli Söke un kullandım ki ekmek ,poğaça yapımında iyi sonuç veriyor, fakat kek kurabiye için uygun değil Bile bile kullandım Unun cinsine dikkat ) Kreması için: -1 lt süt -2 kaşık dolusu un -2 kaşık dolusu buğday nişastası -vanilya -6-7 kaşık kadar esmer şeker ( bu sebeple krema bej renkte oldu) Ve 1 adet 25 cm çapında kelepçeli pandispanya kalıbı Yapılışı Bisküvileri hazırlamak için verilen malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Hamuru üç eşit parçaya bölünİki parçasına kakao yedirip yoğurunÜç parça hamuru ayrı ayrı açarak- kalıp ölçüsünde- pişirin Kelepçeli kalıba önce kakaolu bisküvi sonra bol krema (krema ılık olacak) sonra beyaz bisküvi - krema en üste son kakaolu biküviyi koyup kalan kremayı boşaltınÜzerini çikolata ile süsleyin Soğutup buzdolabına kaldırın5-6 saat sonra yenmeye hazırKelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın İncecik koyduğunuz bisküviler kabarmış olacak |
|