Kayısılı Milföy Pastası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Milföy Pastasımilföylü pasta - milföyle pasta nasıl yapılır - milföy tatlılarıMalzemeler: 250 gr un (10 çorba kaşığı dolusu) Açma payı un Kakaosuz pasta kremi 250 gr margarin 1 kahve kaşığı limon suyu 500 gr kayısı 1 kahve kaşığı tuz 2 adet yumurta sarısı Tarifi: Yaprak hamurunu hazırlayınız Son turdan sonra hamuru yarım cm kalınlıkta açınız Büyük yuvarlak bir kalıpla hamurları kesiniz Kestiğiniz hamurları tepsiye aralıklı diziniz Kestiğiniz yuvarlak kalıptan daha küçük bir kalıpla ikinci parça hamur kesiniz Bu küçük parçayı yumurta sarısı sürülmüş büyük parçanın üzerine koyunuz Soğuk bir yerde hamurları dinlendiriniz Sonra çatalla birkaç yerinden delip, kaymaması için birkaç yerine kürdan sokup, yumurta sarısı sürüp, ısıtılmış fırında hafif pembe renkte 30-35 dakika pişiriniz Fırından alıp, soğutunuz Üzerinden bir kapak kaldırıp içlerini pasta kremiyle doldurunuz Pasta kreminin üzerine çekirdekleri alınmış yarım kayısıları oyuk tarafı alta gelmek üzeri koyunuz Kayısıların üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapınız Not: Yaprak hamurla yapılan pasta çeşidi azdır Daha çok tuzlu çeşitleri yapılır alıntı |
|