Muzlu Frambuazlı ve Ispanaklı Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Frambuazlı ve Ispanaklı Pastamuzlu pasta tarifi - yaş pasta tarifleri - frambuzalı pasta nasıl yapılır - evde pasta yapımı - ıspanaklı pasta tarifi Malzemeler: 2 adet yumurta 150 gr toz şeker 1 adet vanilya 50 ml ıspanak püresi 3 yemek kaşığı zeytinyağ 3 yemek kaşığı süt 150 gr un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İçi için: 200 ml sıvı krema 3 yemek kaşığı pudra şekeri vanilya aroması muz böğürtlen Süsleme için: 150 gr bitter çikolata Yapılışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile katılaşana kadar çırpın Ayrı bir kapta yumurta sarıları, toz şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın Üzerine sıvı yağı ve sütü de ekleyin, çırpın Yıkayıp ayıkladığınız ıspanağı püre olana kadar rondodan geçirin Ispanak püresini kek karışımına ekleyin ve karıştırın Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin Tahta bir kaşık yardımıyla dış taraftan ortaya doğru karıştırın En son olarak da yumurta beyazlarını ekleyin ve yine aynı şekilde tahta kaşık ile yavaşça karıştırın Yumurta beyazlarının sönmemesine dikkat edin Yağlı kağıt serilmiş 18 cmlik kelepçeli kalıba karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 Cde 35-40 dk pişirin Kek fırından çıktıktan sonra soğuması için bekleyin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ortadan ikiye bölün Eğer kekin üzerinde bombe oluştuysa tıraşlayıp kekin üzerinde düz bir zemin elde edin İç malzemesi için soğuk sıvı kremayı mikser ile çırpın Kıvamı koyulaşmaya başlayınca pudra şekeri ve vanilya aromasını da ekleyin Krema katılaşana kadar çırpın Sıvı kremayı çok çırpmamaya dikkat edin eğer gereğinden fazla çırparsanız kıvamı bozulur ve yağı ayrılarak işinize yaramaz hale gelir En iyisi krema katı hale geldiği anda çırpmayı kesmektir Kekin kesilmiş kısımlarını bir fırça yardımı ile şekerli ve vanilya aromalı su ile, ya da isteğe göre süt ile ıslatın Fazla ıslatmamaya dikkat edin Daha sonra alt katın üzerine kremanın 4te 1ini koyun üzerine meyveleri yerleştirin tekrar 4te 1 kremayı meyvelerin üzerine yayın ve diğer katı kapatın Geri kalan krema ile kekin üzerini ve kenarlarını kaplayın Buzdolabına kaldırın Süsleme için bitter çikolatayı benmari usulü eritin Şeritler halinde kestiğiniz yağlı kağıdı büyük ve düz bir tabağa ya da kesme tahtasına yerleştirin Üzerine erimiş çikolatayı bir spatula yardımı ile şeridin her yanı kaplanacak şekilde yayın Sonra bu şeridi başka bir tabağa ya da kesme tahtasına alın ve buzdolabına kaldırın Katılaşmaya başlayınca çikolatayı pastanın kenarına yapıştırın ve yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde ayırın Aynı yöntemi uygularak istediğiniz şekilleri kullanarak süsleme yapabilirsiniz |
|