Pırasalı Kek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kekpırasalı kek tarifi - tuzlu kek nasıl yapılır - pırasalı patatesli kek Malzemeler; - 3-4 adet pırasa (yaklaşık 500 gr) - 2 orta boy patates - 1 bardak yoğurt - 1 bardak zeytinyağ - 150-200 gr kadar beyaz peynir - yarımşar demet dereotu ve maydonoz - 2 yumurta - 2 bardak mısır unu (ben beyaz un kullandım) - 1 paket kabartma tozu - 1,5 tatlı kaşığı tuz - karabiber - istenirse 100-150 gr kadar ayıklanmış siyah zeytin (ben koymadım - susam-çörekotu Hazırlanışı; Pırasayı ince ince kıyın Patatesleri ise ufak tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın Sebzeler çiğden katılacağı için fazla iri doğranmamalı Yumurtanın birinin sarısını ayırın, kalan yumurta akıyla diğer yumurtayı çırpın Yoğurt, zeytinyağ, tuz ve karabiberi ekleyin Pırasa, patates, ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydonozla dereotunu katın En son mısırunu ve kabartma tozunu karışıma yedirin İyice harmanlayın Yağlanmış unlanmış ısıya dayanıklı bir tepsiye dökün Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün Üzerine çörekotu ya da susam ya da herikisinide serpin Eğer kullanacaksanız zeytini hamura katabileceğiniz gibi üzerine de dizebilirsiniz Önceden 200 C'ye ısıtılmış (ben 170 C ye ayarladım içi pişmeden dışı pişmesin diye) fırında 40-50 dakika kadar pişirin Kare şeklinde keserek sıcak, ılık ya da soğuk her şekilde servisi lezzetli oluyor Afiyet Olsun! |
|