![]() |
Havuçlı Meze . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlı Meze .Havuçlu Meze ![]() Havuçlu Meze Malzemeler, 3 adet orta büyüklükte havuç 1 kâse yoğurt Yarım su bardağı mayonez 2 Yemek kaşığı zeytinyağı Damak zevkine göre tuz, pul biber Hazırlanışı, Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın ![]() Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin ![]() Derin bir kâseye yoğurt, mayonez ve sıvıyağı alıp mikserle 2-3 dakika çırpın ![]() Rendelediğiniz havuçları kâseye ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın ![]() Damak zevkinize göre tuz ve pul biberi ekleyin ![]() Karışımı kalp şeklinde tabağa dökün ![]() Üzerine iyice bastırıp kalp şeklini almasını sağlayın ![]() Derin dondurucuda 15-20 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin ![]() Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın ![]() Öneri: Eğer evinizde kalp tabak ise yok ise aynı işlemi kalp kurabiye kalıplarıyla da yapabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|