Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, pilav

Havuçlu Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Pilav



1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç (baldo)
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et bulyon yada tuz
Yapılışı :
1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin
2- Havuçu rendenin ince tarafı ile rendeleyin Tereyağını tencereye alın, üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun
3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin
4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın 10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.