Kahve sanatı ustası olmak isteyenler… |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahve sanatı ustası olmak isteyenler…İtalyan kahve markası Illy, şimdiye kadar 13 ülkede 22 bin kişiye eğitim veren kahve eğitim merkezlerinin 14’üncüsünü İstanbul’da açtı :112: Etiler'deki kahve eğitim merkezinin açılışında konuşan Universita del Caffe della Turchia (UDC) Uluslararası Direktörü Morena Faina, Türkiye'de kahve eğitim merkezi açmanın Illy için çok önemli olduğunu belirtti Eğitim merkezinin Illy'nin 75 yıllık İtalyan kahve kültürü bilgisini, birikimini ve tecrübesini sunduğunu dile getiren Faina, ''Universita del Caffe della Turchia ile yeme içme sektörü profesyonellerinin kahve kültürlerini geliştirmek, mükemmel kahvenin çekirdekten fincana kadar tüm sürecini sunmak istiyoruz'' dedi Kahve eğitim merkezi projesine 10 yıl önce İtalya'da başladıklarını, ilk hedeflerinin profesyoneller olduğunu dile getiren Fania, daha sonra projelerini dünya geneline yaydıklarını ve profesyoneller haricinde hem üreticiye hem de tüketiciye eğitim verdiklerini söyledi Sertifika da veriliyor Dünyanın 13 noktasında 22 bin kişiye eğitim verdiklerini anlatan Faina, şunları kaydetti: ''Verilen eğitimler tamamen bilimsel ve akademiktir UDC'de kahve bitkisinden fincana, kahve ile ilgili teknik bilgi, personel yönetimi, işletme ve finans, pazarlama ve kafe görsel düzeni gibi konularda teorik ve pratik dersler veriyoruz” UDC'nin eğitim programına, katılımcıların ve işletmelerin istek ve ihtiyaçlarına göre şekil verilebiliyor Katılımcılar eğitimini tamamladıktan sonra 'Artista e Manager del Caffe' (Kahve Sanatı Ustası ve Yöneticisi) sertifikası alıyorlar'' Illy Türkiye Distribütörü Barista Kahvecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fırat Çelik de UDC'nin kurulmasının, 1 yıl önce Illy'nin Türkiye distribütörlüğünü aldıklarından beri planladıkları bir proje olduğunu ifade etti Çelik, ''UDC Türkiye şubesi, TC Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı ilk ve tek özel profesyonel aşçılık okulu olan ve City Guilds tarafından da akredite edilen Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi ile ortak kurulmuştur'' şeklinde konuştu 100 bin euro’luk yatırım Kahve eğitim merkezine 100 bin euro yatırım yaptıklarını anlatan Çelik, ilk önce 20 ila 25 kişilik gruplar halinde eğitime başlayacaklarını ve yılda ise bin 500 kişiye eğitim vermeyi planladıklarını bildirdi Illy İhracat Bölge Müdürü Francesso Cassani ise UDC'nin 14'üncüsünü Türkiye'de açtıklarını, özellikle Türk insanının çaya ve Türk kahvesine düşkün olduğunu, ancak Illy'nin kahvesinin de güzel olduğunu söyledi Illy'nin Türkiye'de 10 yıldır bulunduğunu dile getiren Cassani, dünyada 114 ülkede, 50 bini aşkın mekanda, 6 milyon fincan Illy espresso satıldığını sözlerine ekledi Multimedya olanaklarıyla donatılmış kahve eğitim merkezinde, aynı zamanda bir tadım laboratuvarı ve kahve barı yer alıyor (Kaynak: AA) alıntı |
|