Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
isteyenler…, kahve, olmak, sanatı, ustası

Kahve sanatı ustası olmak isteyenler…

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kahve sanatı ustası olmak isteyenler…

İtalyan kahve markası Illy, şimdiye kadar 13 ülkede 22 bin kişiye eğitim veren kahve eğitim merkezlerinin 14’üncüsünü İstanbul’da açtı
:112:

Etiler'deki kahve eğitim merkezinin açılışında konuşan Universita del Caffe della Turchia (UDC) Uluslararası Direktörü Morena Faina, Türkiye'de kahve eğitim merkezi açmanın Illy için çok önemli olduğunu belirtti

Eğitim merkezinin Illy'nin 75 yıllık İtalyan kahve kültürü bilgisini, birikimini ve tecrübesini sunduğunu dile getiren Faina, ''Universita del Caffe della Turchia ile yeme içme sektörü profesyonellerinin kahve kültürlerini geliştirmek, mükemmel kahvenin çekirdekten fincana kadar tüm sürecini sunmak istiyoruz'' dedi

Kahve eğitim merkezi projesine 10 yıl önce İtalya'da başladıklarını, ilk hedeflerinin profesyoneller olduğunu dile getiren Fania, daha sonra projelerini dünya geneline yaydıklarını ve profesyoneller haricinde hem üreticiye hem de tüketiciye eğitim verdiklerini söyledi

Sertifika da veriliyor

Dünyanın 13 noktasında 22 bin kişiye eğitim verdiklerini anlatan Faina, şunları kaydetti: ''Verilen eğitimler tamamen bilimsel ve akademiktir UDC'de kahve bitkisinden fincana, kahve ile ilgili teknik bilgi, personel yönetimi, işletme ve finans, pazarlama ve kafe görsel düzeni gibi konularda teorik ve pratik dersler veriyoruz

UDC'nin eğitim programına, katılımcıların ve işletmelerin istek ve ihtiyaçlarına göre şekil verilebiliyor Katılımcılar eğitimini tamamladıktan sonra 'Artista e Manager del Caffe' (Kahve Sanatı Ustası ve Yöneticisi) sertifikası alıyorlar''

Illy Türkiye Distribütörü Barista Kahvecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fırat Çelik de UDC'nin kurulmasının, 1 yıl önce Illy'nin Türkiye distribütörlüğünü aldıklarından beri planladıkları bir proje olduğunu ifade etti

Çelik, ''UDC Türkiye şubesi, TC Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı ilk ve tek özel profesyonel aşçılık okulu olan ve City Guilds tarafından da akredite edilen Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi ile ortak kurulmuştur'' şeklinde konuştu

100 bin euro’luk yatırım

Kahve eğitim merkezine 100 bin euro yatırım yaptıklarını anlatan Çelik, ilk önce 20 ila 25 kişilik gruplar halinde eğitime başlayacaklarını ve yılda ise bin 500 kişiye eğitim vermeyi planladıklarını bildirdi

Illy İhracat Bölge Müdürü Francesso Cassani ise UDC'nin 14'üncüsünü Türkiye'de açtıklarını, özellikle Türk insanının çaya ve Türk kahvesine düşkün olduğunu, ancak Illy'nin kahvesinin de güzel olduğunu söyledi

Illy'nin Türkiye'de 10 yıldır bulunduğunu dile getiren Cassani, dünyada 114 ülkede, 50 bini aşkın mekanda, 6 milyon fincan Illy espresso satıldığını sözlerine ekledi

Multimedya olanaklarıyla donatılmış kahve eğitim merkezinde, aynı zamanda bir tadım laboratuvarı ve kahve barı yer alıyor

(Kaynak: AA)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com