Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi > Şiirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edeyim, inşirah, kalbi, nedeyim, niyaz

Nedeyim, Kalbi Inşirah Için Niyaz Edeyim!

Eski 12-31-2010   #1
MustafaCilasun

Nedeyim, Kalbi Inşirah Için Niyaz Edeyim!

Al al olmuştu yanakları
İçimi delercesine bakıyor, derin bir temaşa ile nefes nefese birşeyler arıyordu
Gökkuşağına benzer renkler bezenmiş, bakımlı olmayı fevkalade önemsemiş konuşuyordu
Bir şaşkınlık içindeydim, dönüp bir arkamı kontrol ettim, yanılmıyordum niye susuyordum

Neden cezbeden olmak istiyorsun
Zihnimi tarumar ediyorsun, nefsin hergeleliğini mi bilmiyorsun, neden süzülüyorsun
Nazarlarınla içie nüfus ediyorsun, derd-i gamımı hiç bilmiyorsun, neden kalbi aldatıyorsun
Taraneleri önemsiyorsun, keyfiyet için aranıyorsun hala sen kim olduğunu mu bilmiyorsun

Bak güzelim, nefes müklettir o bir edeptir
Aklın ve idrakin için tanzim edilmiş en nadide bir ülviyettir, vaslat için fevktir
Salınırken kimseyi rahatsız etme, gözlerinin içine girer gibi nefesinle hucum etme elemdir
Nasip telakkisi kul içindir, sabır, kanaat sadakati berekettir, keyfiyet aşk-ı ulviyette sefilliktir

Belki masumsun, suallerde nefeslenmiyorsun
Muhakemeyi ihmal ediyorsun, anlık zevk için neden ruhunu ve ecrini heba ediyorsun
Nisa edep halinde gül-i nihaldir, kafey-i barlar için değildir, sual et lafazanlık kim içindir
Manaya hasret kalmış kahkahalar niye fakirliktir, mefkuresi olmayan gönüller hayli sefildir

Şayet akl-ı selimlik kıtsa asla sen aranma
Güvenmek için nefesleri kontrol etmeyi marifet sanma, nefis uyumaz kimseyi aldatma
Her erkeği adam yerine koyma, sadakate ram olmadan anlamadan sırlarını kimseye aktarma
Keşkeler ve nedamet için asla bir kapıyı aralama, emin olmak için idrakini hiçbir an unutma

Mustafa CİLASUN

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com