En Güzel Ramazan Manileri - Razaman Sözleri - Ramazan Mesajları |
07-20-2010 | #1 |
[KAPLAN]
|
En Güzel Ramazan Manileri - Razaman Sözleri - Ramazan MesajlarıEn Güzel Ramazan Manileri İndir Ramazan ayının bambaşka bir güzelliğidir Ramazan manileri Belki de bir çok insan Ramazan davulcuları sayesinde sahur da bu ramazan manileriyle uyanıyordur Ramazan davulcularının o gür sesleriyle birbirinden güzel manileri söylemesi birçok insanı cezbetmiştir Ezberlemeye çalışanlar bile olmuştur belki Özellikle Türk milleti için manilerin ayrı bir yeri olduğu için Ramazan manileri daha da önemlidir İşte birbirinden güzel Ramazan maniler; Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm ***************************** Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun ****************************** Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Güzel oruç tutanın, Âkıbeti hayrola **************************** Arnavut’ musun Tatar’ mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın ****************************** Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek ***************************** Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister ******************************* Çatal kaşık elimde, Besmele var dilimde, Fazla kaşık salladım, Bir sızı var kolumda ***************************** Günâhın olsa yığın, Yine de O’na sığın Gazabından fazladır, Rahmeti Allah’ımın *************************** On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şükürdür Bunu bil ki öğünme *************************** Rabbimizin nîmeti, Ölçülür mü kıymeti? Bu ayda müminlere, Saçar bolca rahmeti *************************** Maniler çiçeklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti, Mutlaka böreklidir |
|