Beterin Beteri Vardır |
05-30-2010 | #1 |
bukett
|
Beterin Beteri VardırMekke-i mükerremede medfun bulunan Muhammed Can hazretleri “rahmetullahi aleyh” bir sohbetinde; - Kardeşlerim sıkıntıda da olsak yine şükretmeliyiz buyurdu Çünkü beterin beteri vardır Sonra şunu anlattı: İsa aleyhisselam bir yoldan giderken ağaç altında oturmuş hararetle dua eden birine rastladı Adamcağız; - Ya Rabbi zenginlere vermediğin nimetleri bana verdin Sana sonsuz şükürler olsun diyordu İsa aleyhisselam dikkatle baktığında adamın “kör kötürüm” ve bütün bedeninin “baraslı” olduğunu fark edip sordu: - Sen hangi nimetler için böyle şükrediyorsun? - Kalbim Allahü teâlânın sevgisiyle dolu para sevgisiyle değil Dilim de Allahü teâlâyı zikrediyor parayı değil Yetmez mi? Bu cevap İsa aleyhisselamın çok hoşuna gitti Ve eğilip iki kaşının arasından öpüverdi O anda iki gözü açıldı adamın İsa aleyhisselama dikkatle bakıp sordu: - Sen İsa Peygamber değil misin? - Evet ben İsa’yım - Seni bana gösteren Rabbime şükürler olsun dedi İsa aleyhisselam onun elinden tutup; - Haydi ayağa kalk! buyurdu Adam fırlayıp kalktı Bir anda hastalıklarından kurtulup turp gibi olmuştu Ve hemen secdeye kapanıp yalvardı: - Ya Rabbi ben kör ve kötürümken bu azalarla günah işlemekten uzaktım Şimdi bunları ihsan ettin Beni günah işlemekten koru! İsa aleyhisselam; - Amin! deyip yoluna devam etti Bu zat bir gün de sohbetinde; - Kardeşlerim çocukları gençleri görüyor çok üzülüyorum buyurdu - Niçin efendim? dediler - Çünkü ilmihal okumuyorlar Okumayınca da dinlerini bilmiyorlar Ve ekledi: - Halbuki büyüklerimiz; “Dinini bilmeyenin dini yoktur” buyuruyor Allah korusun