Kızlar Diri Diri Yanmayacak |
05-18-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kızlar Diri Diri YanmayacakKızlar diri diri yanmayacak Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, devrim sayılacak bir karara imza attı Buna göre itfaiye, acil durumda başları açık olsa da kız öğrencileri kurtarabilecek 8 yıl önce itfaiye müdahale edememiş, 15 kız yanarak ölmüştü SUUDİ Kralı Abdullah’ın geçtiğimiz günlerde yüzü açık kadınlarla ilk kez fotoğraf çektirmesinin ardından bu kez Eğitim Bakanlığı, devrim gibi bir karar aldı Bundan böyle itfaiye görevlileri, tesettürlü olmasa da kız öğrencileri acil durumlarda kurtarabilecek 8 yıl önce, Mekke’de bir kız okulunda çıkan yangında, öğrenciler tesettürlü olmadıkları gerekçesiyle itfaiyenin okula müdahale etmesine izin verilmemişti Bu da 15 kızın hayatına mal olmuştu Saudi Gazette isimli gazetenin haberine göre, Eğitim Bakanlığı, okul yönetimlerine ve şeriatın uygulanmasını denetleyen Faziletin Teşvik ve Haysiyetin Korunması komisyonuna gönderdiği duyuruda, acil durumlarda kapıların hemen itfaiyeye açılması gerektiği talimatını iletti Ahlak polisi dövmüştü 2002 yangınının görgü tanıkları, ahlak polisinin kızları döverek tesettürsüz oldukları gerekçesiyle çıkmalarına izin vermediklerini öne sürmüştü Şimdi de bu okullarda koruma görevini ahlak polisi yürütüyor O zamanlar Faziletin Teşvik Edilmesi komisyonu, yönetmeliğe uydukları yönünde kendini savunmuştu Kız okullarında sadece kızlar eğitim gördüğünden, dersleri de kadın öğretmenler verdiğinden, öğrenciler kapı girişinde başörtülerini ve tesettür kıyafetlerini çıkarıp derslere giriyor Sydney’den Avrupa’yı protesto AVRUPA ülkeleri gündeminde yer alan burka yasağı, Avustralya’nın Sydney kentinde protesto edildi Müslüman ve Müslüman olmayanların katıldığı eyleme göstericiler, başörtüsü, tıbbi maske ya da bereyle katıldı Facebook’ta yer alan açıklamada, “Bu dünyanın başka yerlerindeki yasağa karşı sessiz açıklamadır” dendi hürriyet
05-18-2010 | #2 |
delishhhh
|
Cevap : Kızlar Diri Diri Yanmayacakaman ne büyük devrim |
|