|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıklayacak, geçiş, sonuçlarını, sınavı, yarın, ygs, yükseköğretime |
![]() |
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sonuçlarını Yarın Açıklayacak. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sonuçlarını Yarın Açıklayacak.YGS sonuçları açıklanıyor ![]() ![]() Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını yarın açıklayacak ![]() ÖSYM Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YGS'nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturuluyor ![]() Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek ![]() ![]() Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek ![]() Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek ![]()
![]() |
|