Sevda Uğruna Ölüm |
02-06-2010 | #1 |
bukett
|
Sevda Uğruna ÖlümKadın yirmi yedi yaşındaydı Yüreği, kar beyaz soğuklara terkedilmişAma inat bu ya hala sımsıcaktı Düşünceleri kah hayatın gitgide Ağırlaşan gerçeklerinde kah aydınlık hayallerde dolaşıyordu nefes Nefese Elinde samur fırçası, geçmişi karalayıp bugünü Renklendiriyordu hiç durmadan Renkler kıpır, kıpır, içindeki çocuk Haşarı mı haşarı Gözleri ise buğulu bakmaktaydı hüzünlere yenikHayatı sorgulamaktan çoktan caymıştıKıpır, kıpır dı İçi Arayışları vardı kendisinden bile sakladığı Bela da geliyorum demez ya İşte böyle bir anda; ruhu, sanal dünyanın kapısındanSızıverir içeri sessiz ve habersiz Hani şu Chat canavarı var ya buGünlerin belalısı Orada kendisi gibi şaşkın yüreklerin arasında Buluverir kendiniVe Olanlar olur o zaman Hiç beklenmeyen anda buzdaKayar gibi hop havada bulur duygularını darmadağınık Sanki Başında deli rüzgarlar hiç esmiyormuş, Esenler de yetmiyormuş gibi Erkeğin yaşı otuz Hırslı, kendinden emin Kendisiyle Barışık ve yaşadığına memnun Kahkahası ekrandan yüreklere taşan, Mutlu ve duygu dolu bir bulut adam Eşi ve çocuğu için yaşamaktaOlduğunu saklamadan kadını davet eder sanal dünyanın sanal aşk Oyununa Kadın Acemidir Belki genç adam da öyle Oynadıkları oyunun Tehlikesinden habersiz bir masalı yaşamaya başlarlarEkranın karşısında nefeslerini tutup beklerler sevdalının Gelmesini Karşılaşmaları her defasında kahkahaları hatırlatırcasına Şen olur Zamanın koordinatları buluşamadığında, birbirlerine teğet Geçtiklerinde, hüzün yayılır gecelere Uyku tutmaz bekleyişlerde İkisini de Sabah yeni umutlara gebe başlar Ve ekranda doğarlar her buluşmayla yenidenDuyguların en fırtınalısına yakalanırlar Birbirlerini gerçekten merak ederler Bulut adam kadının açlığından, üşümesindenBile sorumlu tutmaya başlar kendini Kadınsa adamın yorgun hallerine dayanamazElleri dokunmasa da ellerindedir artık Birbirlerini el Üstünde tutarlar anlayacağınızGünler, aylar geçerHayaller ekranlara sığmaz olurArtık görmek isterler birbirlerini Dokunmak Sarılmak isterler Hatta çılgıncasına sevişmekKadın kıvranır onsuzluğun acılarında Özlem şiddete dönüşür Acıtır İşkencelere yatırır kadını Oyun değildir artık Bu Aşk ekranda değil hayatın ta içinde yaşamaktadırBulut adam sorar durmadan ;-n olacak şimdiKadın, adam kadar cevapsızBilmiyorum der BilmiyorumArtık sorgulamalar başlar duygularıBu nedir? Bunun adı ne Kadın aşkı tanımlar ama çare değildir tanımlamakYaşananlardır gerçek olan HissedilenlerdirHer sevdanın başını bir karabasan bekler yaBeklemese Sevda denen şey olmaz zatenİşte bu bir sevdadır ve başında karabasanlarKadın unuttuğu aşk gözyaşlarını hüzünlere, sancılara,Onulmaz ağrılara boyar, alaca bulacaArtık her şeye gözlerindeki buğuların ardından bakmaktadır Ve ekrana şunları; buzların arasından aldığı yüreğinin Kalemiyle yazar Yüreğini buzlara iade etmek üzere Beni ignore et Ne olur bunu yap Bulut adam şaşkındır belki ama adı gibi bilir Doğru olan budur Düşünür bir süreSusar ekran Susar kadının yüreğiÖlüm Anıdır buVerilen son nefestir sankiSevdam hayır dese, sensiz yapamam dese diye bekler Nefes almak için Bulut adamın suskunluğu bozduğu yerde ölecektir kadınBunu ikisi de bilirler Bir yazı belirir ekranda çaresizce okunannetten çıkıyorum o zaman, hoş çakal Mavi üzerine siyah yazılmış sözcükler kararlı ve kesindir Titreyen ve cansızlaşan parmakları son bir kez tuşları Gezinir kadınınhoş çakal Düşer bulut adamın gülen yüzü ekrandanVeKadın ölür