Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, hakki

Anne Hakki

Eski 11-07-2009   #1
b@ron
Icon3

Anne Hakki

ABDULLAH BİN EBİ EVFA ANLATIYOR
PEYGAMBERİMİZİN huzurunda bulunuyordukbusırada birisi geldi: YA RASULALLAH ölüm döşeğinde yatan bir genç var kendisine LA İLAHE İLLALLAH de dendiği halde bir türlü bunusöylemiyo dedi PEYGAMBER efendimiz sordu:

NAMAZ KILARMIYDI
EVET KILARDI
bunun üzerine PEYGAMBERİMİZ kalktı bizde onunla birlikte kalktık PEYGAMBERİMİZgencin yanına girdi ve ona:
LAİLAHE İLLALLAH DE buyurdu
genç söyleyemiyorum dedi
niçin söyleyemiyosun deyince gelen adam:annesine asi idi dedi
PEYGAMBER efendimiz annesi sağmı diye sordu evet sağdır dedilerPEYGAMBER EFENDİMİZ çağırın buraya kadar gelsin buyurduonlarda kadını çağırdı kadında geldi
PEYGAMBER efendimiz kadına bu hasta senin oğlun mudur diye sordukadın evet oğlumdur dediPEYGAMBER efendimiz:bak şurada bir ateş hazırlansa ve oğluna şefaet edersen onu bu ateşte yakmayız fakat şefaat etmezsen bu ateşte yakarız deseler ne yapardın şefaat edermiydin? diye sordu
kadın onun şefaatçisi ben olurum dediPEYGAMBER efendimiz o halde sana asi olan bu oğlunacehennemden kurtarmak için hakkını ona helal edipondan razı olduğuna ALLAHU TAALAYIve beni şahit göster buyurdu kadınALLAHIM seni ve resulunü şahit tutuyorum oğlumdan razı oldum hakkımı ona helal ettim dedi
bunun üzerine PEYGAMBER efendimiz hasta gence
LA İLAHE İLLALLAHÜ VAHDEHÜ LAŞERİKE LEH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHÜ VE RESULÜHÜ de diye buyurdu
hasta hemen şahadet getirdi bunun üzerinePEYGAMBER efendimiz şöyle buyurdu: ALLAHA hamdolsunki
benim vasıtamla bu genci cehennem ateşinden kurtardı
ANNE VE BABAYA ÖF BİLE DENMEZ

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com