![]() |
HIKÂYE |
![]() |
![]() |
#1 |
aksel
|
![]() HIKÂYE:Kavak Ağacı ile Kabak Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş ![]() ![]() ![]() -Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç? -On yılda, demiş kavak ![]() -On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak ![]() -Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak! -Doğru, demiş kavak ![]() Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış ![]() -Neler oluyor bana ağaç? -Ölüyorsun, demiş kavak ![]() -Niçin? -Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() En iyi Buğday Her yıl yapılan `en iyi buğday` yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı ![]() ![]() -Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi ![]() -Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda, -Neden olmasın, dedi çiftçi ![]() -Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır ![]() Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir ![]() Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Geleceğini biliyordum… Savaşın en kanlı günlerinden biriydi ![]() ![]() İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar ![]() Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti, -Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş ![]() ![]() Artık onun için yapabileceğin bir şey yok ![]() ![]() Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı ![]() ![]() Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü ![]() ![]() ![]() -Sana değmez demiştim ![]() ![]() -Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi… -Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun? -Yine de değdi ![]() ![]() ![]() Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı: -Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum… 3 ![]() ![]() ![]() ![]() `Her sabah Afrika`da bir ceylan uyanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok çalışmak, emek harcamak, güven vermek, sevmek ve paylaşmak hayatın anlamlı olmasını sağlar ![]() ![]() ![]() ![]()
|